Nationale Sportweek: ontdek wat sport en bewegen met je doet!

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait.

Juist nu is sporten en bewegen belangrijk. De sportdeelname is als gevolg van de coronacrisis drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Dit terwijl voldoende beweging juist zo gezond voor je is.

Gemeente Alphen aan den Rijn grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen kan en gaat sporten of bewegen.

#Sportdoetietsmetje

Alle inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten. Wethouder Gert-Jan Schotanus: “Bewegen is belangrijk, voor alle inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn, ongeacht de leeftijd. Daarom is ons motto ook ‘Een leven lang plezier met sporten en bewegen.”

Tijdens de Nationale Sportweek kunnen inwoners alle mogelijke manieren ontdekken om samen te sporten of lekker te bewegen. Want aanbieders van bijvoorbeeld pilates, yoga, dansen en wandelclubs doen net zo goed mee als golf, voetbal- en tennisverenigingen.

Twijfel je over wat het beste bij je past? Of wil je wel eens kennismaken met iets anders? Dan is de Nationale Sportweek een uitgelezen kans om dit eens te proberen. Doe mee! 

Doe mee!

Het programma is zo goed als klaar.

Neem hier alvast een kijkje


Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.