Nationale Sportweek

Sportieve start van de Nationale Sportweek

Op vrijdag 16 september wordt de NOC*NSF Nationale Sportweek geopend door samen te sporten en bewegen, want #sportdoetietsmetje. 

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale sportweek om draait. Juist nu is dat belangrijk. De sportdeelname is als gevolg van de coronacrisis drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Dit terwijl voldoende beweging juist zo gezond voor je is. 

Gemeente Alphen aan den Rijn grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen kan en gaat sporten of bewegen. 

Sportieve opening in het Burgemeester Visserpark 

Op vrijdag 16 september om 10:30 uur wordt de Nationale Sportweek op een actieve wijze geopend door Juvat Westendorp (ambassadeur JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst), wethouder Gert-Jan Schotanus, ArJan Wille (directeur Alphen Vitaal), Hein Veerman van NOC*NSF, en kinderwethouder Ocean.

Je bent van harte uitgenodigd om de opening van de Nationale Sportweek bij te wonen. Je hoeft je hier niet voor aan te melden. Tip: trek wel sportieve schoenen aan, dan kun je actief meedoen aan de opening.

Filmpje Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek kunnen alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn bij heel veel sportaanbieders terecht om sporten uit te proberen. Er zijn elke dag veel sporten en activiteiten te doen. Niet alleen in Alphen aan den Rijn maar in alle kernen zijn veel activiteiten. En tijdens de Nationale Sportweek vinden ook weer grote evenementen plaats zoals de Halve van Alphen en de Triatlon.

Het gehele programma vind je hier

Film over de Nationale Sportweek

Alphen Vitaal heeft een mooie film gemaakt waarin zij onze inwoners laten zien hoe leuk sporten en bewegen is. #sportdoetietsmetje


Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.