Advertorial Algemeen

Natuureiland Pampus afgelopen weekend geopend

Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft afgelopen zaterdag het Natuureiland Pampus in Alphen aan den Rijn officieel geopend. Samen met de aanwezige kinderen verwijderde hij de strik om de pomp op het eiland en zette hij deze in werking.

Na een voorbereiding van twee jaar is het eiland in de wijk Nieuwe Sloot officieel toegankelijk. Door de diversiteit aan planten en nestmogelijkheden wordt het eiland ook al door veel insecten. Ook de fuut, de meerkoet en een eend hebben al op het eiland gebroed. 

Door vrijwilligers van het IVN Alphen aan den Rijn werden tijdens de opening een aantal activiteiten georganiseerd, zoals bloemenkransen maken of klei-dieren knutselen. De oudere kinderen konden sup-boarden en vanaf de boot het waterleven bestuderen. 

Natuureiland Pampus is altijd open voor alle kinderen uit Alphen aan den Rijn en gewoon via de brug te bereiken. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Advertorial Horeca 16 nov. 2019 15:31

Voel je thuis bij Snackbar de Van Nesstraat

Als je binnenkomt word je ontvangen met een glimlach. En sinds kort bieden ze ook tafelservice aan. Welkom bij Snackbar de Van Nesstraat.