Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Natuurlijk, de Bibliotheek!

In de maand oktober is er van alles te beleven bij Bibliotheek Rijn en Venen. Vanaf 5 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-Ga-Groen!

Alle kinderen die de Bibliotheek bezoeken in oktober ontvangen het gratis Recordboek van de Natuur boordevol puzzels en uitdagende opdrachten. Ook ontvangen ze een spaarkaart die, eenmaal vol, ingewisseld kan worden voor een gratis Maakplaats activiteit. 

Feestelijke opening 

Woensdagmiddag 5 oktober opent de Alphense Kinderburgemeester de feestmaand bij de Bibliotheek in de Alphen. Er is die middag al van alles te doen in de verschillende vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen. Zo neemt Medy Oberendorff, illustrator van onder andere het boek Wonderbos, je mee in de wereld van het boek én geeft ze een schilderworkshop. Kinderen kunnen ook een waanzinnig vogelvoederhuis bouwen en de Bibliotheek geeft samen met Parkvilla een workshop ‘Het Betoverde Bos’. 

Open Dag bij de Bibliotheek Alphen  

De Bibliotheek in Alphen staat op zijn kop op zaterdag 8 oktober. Er is een heus Silent Disco Theater met de voorstelling Grr…oen!, er kruipen reptielen rond en er is hoog bezoek van kinderboekenschrijfster Selma Noort. De Maakplaats heeft de deuren wagenwijd open, het Huis van Duurzaamheid is aanwezig met een proeverij voor kinderen én volwassenen en het DigiTaalhuis vertelt de bezoeker alles over de mogelijkheden. Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Alphen zijn de leesmediaconsulenten aanwezig om de jongste bezoekers kennis te laten maken met de tofste boeken uit de uitgebreide collectie. Ook reiken zij een tablet uit aan de winnaars van het zomerlezen challenge! 

De Kinderboekenweek  

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks De waanzinnige boomhut, maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober. Op bibliotheekrijnenvenen.nl is de volledige agenda met activiteiten te zien.  


Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.