Toyota Van Ekris
Advertorial Verkeer en vervoer

Nederland switcht naar hybride, Toyota Van Ekris maakt deze keuze nóg aantrekkelijker

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om deels of volledig elektrisch te gaan rijden. “Dit is ook zo bij ons in Alphen”, vertelt Corné van Veen van Toyota van Ekris. “Je ziet het in de stijging van onze verkoop, maar ook aan de registraties in onze gemeente.”

Vanwege de betaalbaarheid en brandstofbesparing geven veel particulieren dan de voorkeur aan een hybride auto met een benzine- en een elektromotor. Vergeleken met volledig elektrisch rijden, zijn hybride auto’s bijna drie keer zo populair bij de Nederlanders. “Voor ons betekent dit dat wij meer hybride occasions inkopen, maar ook extra hybride voorraad nieuw hebben.”

Hybride de beste oplossing

Bij de keuze voor een nieuwe auto besparen Nederlanders graag geld bij de aanschaf en op brandstof. Voor veel particuliere kopers blijkt elektrisch rijden echter een stap te ver, vanwege de beperkte actieradius, de hoge aanschafkosten en het gebrek aan laadmogelijkheden. Daarom is een hybride auto de beste oplossing. Hybride rijden is betaalbaar en combineert het gemak van benzine tanken met ruim € 300 aan brandstofbesparing én 20 procent minder CO2-uitstoot, omdat je tot 50 procent van de tijd elektrisch rijdt.*

Switch dagen bij Van Ekris Alphen aan den Rijn

Toyota maakt de switch naar hybride nu nog aantrekkelijker: autokopers ontvangen tijdens de Hybrid Switch Dagen tijdelijk extra inruilvoordeel.

Hybride blijkt dan ook populairder als eerstvolgende auto dan volledig elektrisch – 11 procent van de Nederlandse consumenten wil naar hybride switchen en 9 procent naar elektrisch. Samen bespaarden hybrides van Toyota in Nederland tussen 2009 en 2019 al ruim 400 miljoen liter brandstof. Met de nieuwe generatie hybrides wordt switchen nog interessanter, want die zijn nog eens 20 procent zuiniger dan de vorige generaties. Minder brandstofverbruik zorgt uiteraard voor minder uitstoot. Samen bespaarden 115.000 Nederlandse Toyota Hybrid-rijders ruim 1,14 miljoen ton CO2-uitstoot tussen 2009 en 2019, blijkt uit het Hybrid Switch-onderzoek van JATO. Die uitstootbesparing is vergelijkbaar met 9 miljoen keer op en neer vliegen van Amsterdam naar Londen.

30 procent van de mensen die nu deels of volledig een elektrische auto hebben, rijden in een Toyota Hybrid. Om de switch naar hybride nog aantrekkelijker te maken, introduceert Toyota de Hybrid Switch Dagen. Met tijdelijk maximaal inruilvoordeel. Ontdekken wat jij kunt besparen door over te stappen in hybride? Bereken het zelf.

Op de foto van links naar rechts Corné van Veen, Jeroen Oudshoorn en Ricardo Beverloo.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.