Jan-Willem Herweijer

Nederlands Dovenelftal speelt vrijdagavond in Alphen

Vanavond, vrijdag 28 augustus, speelt het Nederlands Doven Elftal van bondscoach Raymond Lantinga om 20:00 uur tegen het eerste zaterdagteam van Alphense Boys.

Op weg naar het WK in Brazilië in 2021 worden meerdere oefenwedstrijden gespeeld, waaronder binnenkort tegen oud-Ajaxspelers. Veel dove sporters lopen aan tegen onbegrip bij 'horende teams' en spelen daarom vaak onder hun niveau. De KNDSB probeert barrières te doorbreken.

Vanavond heeft de scheidsrechter niet alleen een fluitje maar ook een vlaggetje. Volgens Alphenaar Goran Trajanov, die vanavond ook aantreedt, gebruiken spelers met een gehoorbeperking behalve hun benen vooral ook hun ogen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiƫn bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.