Nederlandse titels voor Wilskracht

Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen ritmische gymnastiek tijdens ‘Dutch Gymnastics the Finals’ in Ahoy Rotterdam. De senioren waren zaterdag al vroeg in het sportpaleis aanwezig voor hun kampioenschap. Het werd een spannende strijd, met uiteindelijk een zilveren medaille voor Melinda Özcan, een 4e plaats voor Minous Bouman en een 6e plaats voor Maaike van Leeuwen.

Daarna ging de strijd verder met de jongste deelneemsters. Naomi Barbier-Cuesta liet bij de benjamins een oefening zonder materiaal en met hoepel zien die goed waren voor een 8e plaats in het open klassement. De wedstrijd van de pre-junioren was tot de laatste minuut spannend. Femke Barhorst kreeg de zilveren medaille omgehangen, de 4e plaats was voor Lisa Oosterom en de 10e plaats voor Romy van Vliet. Femke kreeg nogmaals zilver in het open klassement.

Twee weken eerder waren er al individuele Nederlandse titels op de diverse onderdelen. Melinda Özcan werd Nederlands Kampioen op het onderdeel hoepel en Femke Barhorst op het onderdeel zonder materiaal. Zilveren medailles waren er voor Melinda (bal en knots) en Femke (hoepel en knots), brons was er voor Melinda (lint) en Lisa Oosterom (knots).

Zondag werd de seniorengroep met Nadeche, Cecile, Maaike, Minous, Celeste en Melinda Nederlands Kampioen op het onderdeel bal. De pre-juniorengroep met Lisa, Femke, Romy en Jessy werden Nederlands Kampioen op het onderdeel bal en het zilver was er voor hun oefening met de hoepels.

Nieuw dit jaar was de Ahoy Team Cup. Hier streden teams tegen elkaar bestaande uit gymnasten uit de 1e en 2e divisie. Het team van Wilskracht met Aimy (2e divisie, zonder materiaal), Marit (2e divisie, touw), Tess (2e divisie, hoepel), Lishena (2e divisie, bal), Nadeche (1e divisie, knots), duo Lotte en Yara (2e divisie, zonder materiaal) en de juniorengroep (2e divisie, bal) met Arwen, Floor, Myrthe, Tibbe en Ymke lieten mooie oefeningen zien en bereikten samen een mooie 9e plaats.

De pre-juniorengroep 2e divisie mocht zondag in actie komen tijdens de Ahoy Cup. Benthe, Eliane Layla en Yara deden mee met hun baloefening en zijn hiermee 2e geworden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.