Ingezonden

Neem je lichtje mee voor de kerstlichtjeswandeling in Kerk en Zanen

Wat is kerst zonder lichtjes? Niks natuurlijk! Daarom wordt op zaterdag 24 december, kerstavond, een kerstlichtjeswandeling georganiseerd in de Alphense wijk Kerk en Zanen. 

De lichtjeswandeling wordt aan het begin van de avond in de straten tegenover De Lichtkring in Kerk en Zanen georganiseerd. “Tussen 19:00 en 19:30 uur is de start op het plein van basisschool Het Mozaïek aan de Vroonhoevelaan en wordt iedereen op pad gestuurd”, laat de organisatie weten.

Meelopen met de lichtjeswandeling

Als je mee wil lopen met deze wandeling neem dan je eigen lichtje of lampion mee. De wandeling is voor jong en oud. Tijdens de wandeling volg je de bordjes richting Bethlehem en kom je langs scènes uit het kerstverhaal. 

“We gaan op zoek naar een plaats in de herberg, naar herders met schapen, zingende engelen en de wijzen met hun ster. Om uiteindelijk bij de stal uit te komen en ons te verwonderen”, aldus de organisatie. 

Als afsluiting van de wandeling kun je chocolademelk of glühwein drinken en is er een jeugdband aanwezig, waar je kerstliederen mee kunt zingen. 

Kerstnachtdienst

Als voorproefje op de kerstnachtdienst in De Lichtkring, die begint om 22:00 uur, kun je tussen 20:30 tot 21:30 uur bij de vuurkorf op het schoolplein wat drinken. Dit onder genot van muziek. Iedereen is uitgenodigd om deze wandeling en de kerstnachtdienst mee te maken, op weg naar het Kerstfeest.

Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Mail voor meer informatie naar lichtjeswandeling@pkn-lichtkring.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.