Josh Walet

Negatief zwemadvies bij Speelvijver ingetrokken

Vorige week werd blauwalg geconstateerd bij de Zegerplas. Omgevingsdienst Midden-Holland laat weten dat Alphenaren weer veilig in de Speelvijver kunnen zwemmen.

Maandag 4 september bleek dat je niet veilig kon zwemmen in de Speelvijver in de Zegerplas. Dit vanwege blauwalg. Omgevingsdienst Midden-Holland laat weten dat de waarschuwing voor blauwalg wordt ingetrokken. Volgens hun meest recente meting is de Speelvijver momenteel ‘in orde’ en is de waterkwaliteit ‘aanvaardbaar’.

Blauwalg

Blauwalg ontstaat in stilstaand water met temperaturen tussen de 20 en 30 °C, en bloeien vooral tijdens warm zomerweer. De drijflagen veroorzaken stankoverlast en produceren gifstoffen die klachten zoals huidirritatie, maag- en darmklachten en hoofdpijn kunnen veroorzaken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.