Josh Walet

Negatief zwemadvies bij speelvijver Zegerplas ingetrokken, waarschuwing geldt nog wel

Omgevingsdienst Midden-Holland heeft het negatieve zwemadvies bij de speelvijver in de Zegerplas ingetrokken. De vlag kan echter nog niet helemaal uit, want er geldt nog wel een waarschuwing voor blauwalg.

Anderhalve week geleden meldde Omgevingsdienst Midden-Holland dat er een negatief zwemadvies was voor de speelvijver bij de Zegerplas. Tegelijkertijd werd toen ook een waarschuwing voor blauwalg bij de t-steiger aangekondigd. Balen, vinden veel Alphenaren. Zij zouden met deze warme temperaturen graag zorgeloos in de Zegerplas zwemmen.

Lees ook: Rijkswaterstaat waarschuwt: wie in de Rijn zwemt of van bruggen springt riskeert een boete

Hoogheemraadschap van Rijnland liet weten dat het om een speciale soort blauwalg gaat en dat de installatie die dat normaal gesproken bestrijdt, niet werkt bij deze soort. Maar er lijkt verbetering in te zitten. Het negatieve zwemadvies is nu ingetrokken en aangepast naar een waarschuwing. Dat meldt Omgevingsdienst Midden-Holland woensdagmiddag.

Op www.zwemwater.nl kan het actuele zwemadvies per zwemlocatie worden bekeken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Openbaar vervoer gisteren 17:54

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Evenementen gisteren 17:05

Alphens.nl wordt mediapartner van Vrij & Blij

Alphens.nl en Vrij & Blij festival slaan de handen ineen. Dit jaar is Alphens.nl mediapartner van Vrij & Blij. Dit betekent een samenwerking voor alle communicatie naar de bezoekers toe.

Advertorial Winkels gisteren 15:49

Woensdag Wijndag: een frisse, witte Muscadet!

Het is weer zover, Woensdag Wijndag bij La Bodega ’87! Deze week kiezen ze, bij zo’n warme dag als vandaag, voor de Lieubeau Muscadet. Deze frisse witte wijn uit Frankrijk past perfect bij de tropische temperaturen van vandaag. Benieuwd wat je erbij eet? Lees verder!

Alphense Zendmast gisteren 15:11

Zendmast in de Nederlandse vlag gekleurd voor geslaagden

Alphen hangt ‘de vlag’ uit voor alle geslaagde scholieren! Op woensdag 16 juni kleurt de toren rood, wit en blauw in verband de examenuitslag voor middelbare scholieren. Aan alle geslaagden: gefeliciteerd!

Evenementen gisteren 14:40

Traditionele Oldtimerdag in september nog niet uitgesloten

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware traditie: de Oldtimerdag. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten. Hoe zit dat dit jaar? De organisatie laat weten dat een traditionele Oldtimerdag zeker nog niet is uitgesloten.