Josh Walet

Negatief zwemadvies en waarschuwing bij Zegerplas vanwege blauwalg

Alphenaren opgelet. Met dit lekkere weer is het misschien verleidelijk om te zwemmen in de Zegerplas, maar dat wordt nu afgeraden. Voor de speelvijver geldt namelijk een negatief zwemadvies en voor de t-steiger geldt een waarschuwing voor blauwalg.

Dat meldt Omgevingsdienst Midden-Holland. Het gaat om een waarschuwing voor blauwalg bij de t-steiger en om een negatief zwemadvies bij de speelvijver. De afgelopen jaren wordt er regelmatig gewaarschuwd voor blauwalg op deze zwemlocaties.

Een waarschuwing houdt in dat zwemmen op deze locatie (t-steiger) slecht kan zijn voor de gezondheid. Door te zwemmen in water met blauwalg hebben zwemmers kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek (speelvijver) slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt in dat geval voor iedereen afgeraden.

Omgevingsdienst Midden-Holland zegt dat zwemmers zelf moeten beoordelen of er een risico is voor de gezondheid. “Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.”

Op www.zwemwater.nl kan het actuele zwemadvies per zwemlocatie worden bekeken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:05

OM eist cel- en taakstraf voor Alphenaar na bommelding Tweede Kamer

Een 48-jarige Alphenaar belde op donderdag 25 maart met de Tweede Kamer en met 112. Tijdens de telefoongesprekken dreigde de man met een bommelding. Hierop werd de Tweede Kamer ontruimd. Dinsdag 3 augustus kreeg de Alphenaar te horen wat zijn straf is: 300 dagen celstraf waarvan 150 voorwaardelijk en taakstraf van 100 uur.

Advertorial Sport gisteren 15:36

Probeer nu twee weken gratis eGym bij Bezemer Fitness!

Wil jij werken aan je spieropbouw en een fitte levensstijl maar heb je niet zoveel met fitness of weinig tijd om te trainen? Maak dan gebruik van eGym! Je traint op je eigen niveau, kiest zelf jouw trainingsdoel en bent binnen 30 minuten klaar met trainen. Bij Bezemer Fitness kan je de eGym nu twee weken gratis uitproberen!

Politie gisteren 14:10

Alphenaar aangehouden na bijna inrijden op agent

De politie heeft dinsdagochtend 3 augustus om 05.45 uur een 36-jarige Alphenaar aangehouden in zijn woning. Eerder die ochtend reed de bestuurder bijna in op een agent op N231, de Nieuwkoopseweg. De agent wist nog net weg te springen en voorkwam dat hij werd geraakt.

Politie gisteren 13:33

30 maanden celstraf voor Alphenaar na poging tot doodslag

Op 1 februari 2021 werd Alphenaar Kevin B. gearresteerd, nadat hij een twee dagen eerder een persoon had neergestoken in een woning. Zeven maanden later, op dinsdag 3 augustus, kreeg de 28-jarige te horen dat hij 30 maanden celstraf tegemoet gaat.