Archeon
Advertorial Evenement

Negentiende Midwinter Fair in Museumpark Archeon

Op 9 en 10 december stap je in Archeon de magische wereld van de Midwinter Fair 2023 binnen. Tijdens dit winterse festival vieren jong en oud het donkerste moment van de winter en de terugkeer van het licht. Struin langs de vele marktkramen, laat je inspireren door eeuwenoude rituelen, dans op de muziek van fantastische bands en laat je meevoeren in een beleving vol fantasie en magie. Het thema van de negentiende editie van de Midwinter Fair in Archeon is ‘De Zeven Zeeën’.

Midwinter heeft een rijke geschiedenis, het is een feest dat eeuwen terug gaat. Al in de steentijd werd de periode op bijzondere wijze gevierd. In Ierland bevindt zich een neolithisch monument, Newgrange, dat zo geconstrueerd is, dat de midwinter zonnewende voor een speciaal lichteffect zorgt. De Romeinen vierden rond deze tijd hun Saturnalia, het feest ter ere van Saturnus. De Germanen hielden uitzinnige Joelfeesten (Yule feesten) in de donkerste tijd van het jaar, waarbij grote rituele vuren werden ontstoken en feest werd gevierd. Ervaar deze winterse traditie in Archeon, doordrenkt met elementen uit zowel het verleden als het heden

Betoverende koopwaren op de Fantasy-markt

Bezoekers met dukaten op zak kunnen hun slag slaan op de uitgestrekte markt. Overal in het museumpark staan kraampjes en tentjes met een rijke diversiteit aan producten. Vele kraampjes worden gevuld door ambachtslieden die met veel liefde hun handgemaakte kunst laten zien. Ook in de knusse middeleeuwse huisjes zijn talloze waren uitgestald. Het aanbod van de betoverende koopwaar varieert van kostuums, boeken, tassen, sieraden en winterse attributen. Even opwarmen kan rond de gezellige vuurschalen of in een van de restaurants, waar heerlijke verwarmende dranken en gerechten op de kaart staan.

Rituelen, workshops en heel veel muziek

Zowel de zaterdag als de zondag bestaat uit een goed gevuld programma. Bezoekers zullen tijd te kort komen voor alle activiteiten, workshops, rituelen en optredens die plaats vinden tijdens het weekend. Duik de diepte in met verschillende oeroude rituelen. Luister naar het zonnewiel ritueel of ga op zondag naar het Midwinter Ritueel. Op zoek naar wat luchtigere activiteiten? Doe dan mee met de workshop Balfolk of Ierse dans.

Bezoekers laten zich gedurende het weekend meevoeren op golven van muziek. Door het hele park heen zijn betoverende harmonieën te horen. Op de podia van de Romeinse herberg en het middeleeuwse klooster treden verschillende bands op. Vaar mee met Plunder, laat je meeslepen door de vrolijke tonen van Perkelt en ga los op de Keltische rock van The Dolmen

Zaterdag 9 december van 10:00 tot en met 21:00 uur. Zondag 10 december van 10:00 tot en met 18:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.archeon.nl.

Midwinter Fair Archeon - Impressie 1 2022.jpg


Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.