Alphen Beweegt

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.

De buurtsportcoaches zorgen iedere les voor uitdagende en afwisselende spelvormen. De lessen zijn laagdrempelig, waardoor iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Regelmatig bewegen draagt bij aan de zelfstandigheid en zelfraadzaamheid van senioren.

Fitte ouderen

Kees en George doen al jaren mee met Senioren in Beweging en vertellen graag hoe zij de lessen ervaren. “Ik doe al heel veel jaar mee met de lessen en heb het erg naar mijn zin. Door de variatie in de oefeningen blijft het leuk en het enthousiasme van de buurtsportcoaches maken het helemaal af”, zegt deelnemer Kees.

Naast dat de lessen functioneel zijn, beleven de senioren er ook veel plezier aan en stimuleert het de ontmoeting tussen leeftijdsgenoten. “Ik vind vooral de gezelligheid van de lessen heel erg leuk en het met elkaar sporten en bewegen. Ook vind ik het leuk dat dit gewoon echt gymnastiek is en door de oefening met verschillende ballen merk ik dat mijn coördinatie vooruit gaat”, vult deelnemer George aan. Het sporten in groepsverband ervaren Kees en George als heel prettig, er ontstaan zelfs hechte vriendschappen, en na de les is er ruimte om met elkaar even gezellig een kopje koffie of thee te drinken.

Wil jij deelnemen aan Senioren in Beweging? Meld je dan aan via Nubia Eilander op telefoonnummer 06-39 314 849, of stuur een e-mail naar n.eilander@alphenbeweegt.nl. De eerste les is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

banner heel alphen beweegt.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!