Alphen Beweegt

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.

De buurtsportcoaches zorgen iedere les voor uitdagende en afwisselende spelvormen. De lessen zijn laagdrempelig, waardoor iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Regelmatig bewegen draagt bij aan de zelfstandigheid en zelfraadzaamheid van senioren.

Fitte ouderen

Kees en George doen al jaren mee met Senioren in Beweging en vertellen graag hoe zij de lessen ervaren. “Ik doe al heel veel jaar mee met de lessen en heb het erg naar mijn zin. Door de variatie in de oefeningen blijft het leuk en het enthousiasme van de buurtsportcoaches maken het helemaal af”, zegt deelnemer Kees.

Naast dat de lessen functioneel zijn, beleven de senioren er ook veel plezier aan en stimuleert het de ontmoeting tussen leeftijdsgenoten. “Ik vind vooral de gezelligheid van de lessen heel erg leuk en het met elkaar sporten en bewegen. Ook vind ik het leuk dat dit gewoon echt gymnastiek is en door de oefening met verschillende ballen merk ik dat mijn coördinatie vooruit gaat”, vult deelnemer George aan. Het sporten in groepsverband ervaren Kees en George als heel prettig, er ontstaan zelfs hechte vriendschappen, en na de les is er ruimte om met elkaar even gezellig een kopje koffie of thee te drinken.

Wil jij deelnemen aan Senioren in Beweging? Meld je dan aan via Nubia Eilander op telefoonnummer 06-39 314 849, of stuur een e-mail naar n.eilander@alphenbeweegt.nl. De eerste les is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

banner heel alphen beweegt.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Alphense Dionne is demonstrant, geen relschopper: “Vernielingen aanrichten gaat aan de boodschap voorbij”

Tijdens de avondklokrellen werden relschoppers hard aangepakt door de Mobiele Eenheid (ME). Maar in hun midden waren ook demonstranten die juist een vreedzaam protest willen. Op Facebook roept de Alphense Dionne Severijn mededemonstranten daarom op om tijdens komende demonstraties te gaan zitten, zodat de ME onderscheid kan maken tussen demonstranten en relschoppers.

Advertorial Onderwijs vandaag 13:14

Leer het Scala College kennen met de online Scala Kennisquiz

Deze week heeft het Scala College al vele basisschoolleerlingen online mogen ontvangen. Via webinars en meet & greets hebben zij kennis kunnen maken met de school. Als afsluiting organiseren ze vrijdag 29 januari een leuke Scala Kennisquiz!

Alphense Zendmast vandaag 12:25

Alle lampen van de Alphense zendmast doen het weer

Het hield veel Alphenaren afgelopen periode nogal bezig, de ene lamp van de Alphense zendmast die defect was. Maar goed nieuws: de lamp is weer gemaakt, dus de zendmast schijnt weer als nieuw.

Advertorial Horeca vandaag 10:54

May we be your Valentine?

Zondag 14 februari is de dag van de liefde! En liefde hebben we nodig, nu meer dan ooit… Bij Hen kan jouw liefde en steun ook meer dan ooit gebruiken. Onder het motto ‘liefde gaat door de maag’ hebben ze verschillende mogelijkheden.