Josh Walet

Nico de Jong en Rosé Harkes verlaten RijnGouweLokaal

Breaking news uit het Glazen Huis: gemeenteraadslid Nico de Jong en raadscommissielid Rosé Harkes verlaten RijnGouweLokaal (RGL). Beiden blijven actief in de gemeentepolitiek, maar dan voor de nieuw op te richten partij Lokaal Belang Alphen (LBA).

Een incident tijdens de laatste fractievergadering van RGL ligt ten grondslag aan hun ingrijpende besluit, waar volgens het tweetal wéér grenzen zijn overschreden. “Ik betreur deze beslissing”, aldus De Jong. “Maar er zijn zaken die we niet kunnen tolereren en dit was beslist niet de eerste keer. Mijn visie is niet veranderd, hoe goed de samenwerking met raadsleden van andere partijen ook is. Daarom sluit ik op dit moment niet aan bij een bestaande partij, maar gaan we hard aan de slag met LBA. Ook omdat kiezers op mij gestemd hebben met het verkiezingsprogramma waar ik toen achterstond en nog steeds achtersta.”

Aan die oprichting werd op de achtergrond al gewerkt, maar toen nog niet door De Jong en Harkes. “Het ‘Nieuwe Midden’ blijft voor mij het uitgangspunt, maar dan met meer interne democratie, minder emotie en ook minder achterklap. We gaan niet met modder gooien, dat júíst niet. Het moet niet om personen gaan, maar om inhoud. Daarom nemen we deze stap, hoe jammer het ook is dat het bij RGL allemaal zo gelopen is”, aldus Harkes.   

Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in maart verdubbelde het aantal zetels van RijnGouweLokaal, met name dankzij kiezers uit de kernen. “Aan hen moet ik verantwoording afleggen, niet aan RijnGouweLokaal, al begrijp ik hun teleurstelling. Mijn zetel achterlaten bij die partij doet in mijn ogen geen recht aan de verkiezingsuitslag. Juist doorgaan met waar ik mee bezig was, beschouw ik als integer. Het gaat om de mensen die vertrouwen in me hebben. Ik doe hiermee niets verkeerd”, aldus De Jong.

Harkes: “We gaan met een aantal mensen bouwen aan LBA. Dat is spannend, maar ook weer heel erg leuk en ik heb er het volste vertrouwen in dat we dit van de grond krijgen en iets moois gaan neerzetten.” Burgemeester Liesbeth Spies werd al geïnformeerd over het vertrek van het tweetal en hun intenties. “Er moet nog veel werk verzet worden, maar we weten voor wie we het doen. We wensen RGL ook alle goeds toe, wie weet kunnen we in de nabije toekomst alsnog samenwerken. Daar gaan we wél voor: bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk”, aldus De Jong. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.