Josh Walet

Nico de Jong en Rosé Harkes verlaten RijnGouweLokaal

Breaking news uit het Glazen Huis: gemeenteraadslid Nico de Jong en raadscommissielid Rosé Harkes verlaten RijnGouweLokaal (RGL). Beiden blijven actief in de gemeentepolitiek, maar dan voor de nieuw op te richten partij Lokaal Belang Alphen (LBA).

Een incident tijdens de laatste fractievergadering van RGL ligt ten grondslag aan hun ingrijpende besluit, waar volgens het tweetal wéér grenzen zijn overschreden. “Ik betreur deze beslissing”, aldus De Jong. “Maar er zijn zaken die we niet kunnen tolereren en dit was beslist niet de eerste keer. Mijn visie is niet veranderd, hoe goed de samenwerking met raadsleden van andere partijen ook is. Daarom sluit ik op dit moment niet aan bij een bestaande partij, maar gaan we hard aan de slag met LBA. Ook omdat kiezers op mij gestemd hebben met het verkiezingsprogramma waar ik toen achterstond en nog steeds achtersta.”

Aan die oprichting werd op de achtergrond al gewerkt, maar toen nog niet door De Jong en Harkes. “Het ‘Nieuwe Midden’ blijft voor mij het uitgangspunt, maar dan met meer interne democratie, minder emotie en ook minder achterklap. We gaan niet met modder gooien, dat júíst niet. Het moet niet om personen gaan, maar om inhoud. Daarom nemen we deze stap, hoe jammer het ook is dat het bij RGL allemaal zo gelopen is”, aldus Harkes.   

Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in maart verdubbelde het aantal zetels van RijnGouweLokaal, met name dankzij kiezers uit de kernen. “Aan hen moet ik verantwoording afleggen, niet aan RijnGouweLokaal, al begrijp ik hun teleurstelling. Mijn zetel achterlaten bij die partij doet in mijn ogen geen recht aan de verkiezingsuitslag. Juist doorgaan met waar ik mee bezig was, beschouw ik als integer. Het gaat om de mensen die vertrouwen in me hebben. Ik doe hiermee niets verkeerd”, aldus De Jong.

Harkes: “We gaan met een aantal mensen bouwen aan LBA. Dat is spannend, maar ook weer heel erg leuk en ik heb er het volste vertrouwen in dat we dit van de grond krijgen en iets moois gaan neerzetten.” Burgemeester Liesbeth Spies werd al geïnformeerd over het vertrek van het tweetal en hun intenties. “Er moet nog veel werk verzet worden, maar we weten voor wie we het doen. We wensen RGL ook alle goeds toe, wie weet kunnen we in de nabije toekomst alsnog samenwerken. Daar gaan we wél voor: bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk”, aldus De Jong. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.