Alphens EV

Nieuw appartementencomplex langs Churchilllaan

Niersman Projectontwikkeling is van plan om langs de Churchilllaan 71 appartementen te bouwen. Een kwart hiervan is bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur. Om de haalbaarheid van het schetsontwerp te onderzoeken sluiten gemeente Alphen aan den Rijn en Niersman een overeenkomst.

Niersman Projectontwikkeling heeft de grond aangekocht van Bouwbedrijf Bruijnes. De grond ligt achter de vestiging van het bouwbedrijf aan de Churchilllaan. Het appartementencomplex komt naast een braakliggend terrein dat voor eventuele doortrekking van de Burgemeester Bruins Slotsingel is bestemd, zodat deze weg indien nodig inderdaad kan worden aangelegd.
Het gaat bij het doortrekken over een nieuw stuk weg met aansluitend een brug over de Heijmanswetering. De weg wordt doorgetrokken om deze met de Maximabrug te verbinden als de Gnephoek wordt bebouwd, de zogenaamde kleine bypass in de Gnephoekpolder.

Het complex met 71 appartementen wordt snel gebouwd als het geplande onderzoek naar de haalbaarheid positief uitvalt. In principe is het plan om gasloos en duurzaam te bouwen. Van de 71 appartementen is 25 procent bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur.

Op de foto het braakliggende terrein in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:44

Extra woningen in Rijnhaven-Oost: er komen achttien appartementen en drie huizen bij

De gemeente heeft de ambitie om Rijnhaven-Oost te transformeren naar een gemengd gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer ‘van de stad’ wordt. De eerste fase is inmiddels afgerond. Voor de tweede fase is het plan om achttien appartementen en drie eengezinswoningen te realiseren.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 17:02

Met het startadvies van Kluivers Interieur geef jij jouw interieur een boost

Ondanks dat je alleen iets af kunt halen is het bij veel bouwmarkten onverminderd druk. Het woord ‘corona klusser’ lijkt hiermee geboren. Bij het herinrichten en verbouwen van je interieur is een gedegen advies vaak geen overbodige luxe. Colinda van Kluivers Interieur helpt je hier graag bij.

Coronavirus in Alphen gisteren 16:25

Onrust over Britse variant, extra coronamaatregelen op komst

Er is veel onrust over de Britse variant van het coronavirus. Ook GGD Hollands Midden merkt dat er veel scholen zijn die zich zorgen maken. Het kabinet maakt zich ook zorgen. Daarom wordt er woensdagmiddag een persconferentie gegeven waarin extra maatregelen worden aangekondigd. Hiermee lijkt de invoering van een avondklok aanstaande.

Te zien op televisie gisteren 15:09

Is Alphenaar Sven de Beer te eerlijk in programma Lang Leve de Liefde?

Maandagavond 18 januari zorgde Alphenaar Sven de Beer voor een spraakmakende aflevering van het programma Lang Leve de Liefde. In de aflevering werden verschillende vragen uit een vragen pot gehaald, en op één vraag antwoorde Sven wel heel eerlijk.