Alphia

Nieuw bestuur Alphia: Martijn van Dalen volgt Ank de Groot op

Tijdens een buitengewone ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur van Alphia gepresenteerd. “Het was tijd voor nieuw bloed, verjonging en verfrissing. We kunnen er de komende jaren weer tegenaan”, vertelt de kersverse voorzitter Martijn van Dalen.

In het bijzijn van ruim 90 leden werd het nieuwe bestuur gekozen. Na de presentatie van het bestuur keurde de leden het bestuur met groot applaus goed. Eind oktober kwam het nieuws naar buiten dat het bestuur van Alphia was teruggetreden. Dit omdat de toenmalige voorzitter De Groot volgens door vrijwilligers en bestuursleden te veel op afstand beslissingen zou nemen, vrijwilligers niet de waardering zou geven die ze verdienen, niet zou reageren op mail en te weinig verstand zou hebben van een voetbalvereniging.

Nieuw bestuur, nieuwe voorzitter

Op zaterdag 25 januari meldde De Groot op de website van Alphia dat ze tot het besluit was gekomen om afstand te doen van het voorzitterschap. Tijdens de ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit negen personen: Martijn van Dalen (voorzitter), Joeri van den Berg (vicevoorzitter), Edwin Hengstmengel (secretaris), Ed den Daas (penningmeester), Dennis van der Kaaij (technische zaken), Marcel Hart (wedstrijdsecretaris), Melanie Sormani (algemeen bestuurslid), Michael Hofhuis (algemeen bestuurslid), en Bert de Groot (jeugdvoorzitter).

Voorzitter Van Dalen laat weten heel blij te zijn dat het bestuur op maandagavond officieel is gekozen. “Achter de schermen waren we al enige tijd bezig met het vormen van het nieuwe bestuur. We zijn heel blij dat het gisteravond is beklonken.” Het nieuwe bestuur gaat voornamelijk de organisatorische zaken en de jeugd aanpakken. “Heel veel dingen gaan goed binnen Alphia, dat willen we graag zo laten. Maar er is wel terrein te winnen wat betreft organisatie en jeugd. Hiervoor moeten de geschikte mensen worden gevonden.”

Ook aan het vrijwilligersbeleid moet nodig worden aangepakt. “In de afgelopen vijf jaar is de voetbalvereniging qua leden verdubbeld. Maar voor alsnog is er bij de vrijwilligers niks veranderd. Wij willen ons hard maken dat de lasten verdeeld gaan worden, zodat meerdere mensen een klein gedeelte op kunnen pakken.”

Lees ook: de blog van Machiel van der Schoot over de organisatorische crisis bij Alphia.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.

Dronefotografie vandaag 14:32

Alphen vanuit de lucht: de Engelse landschapsstijl in het Alphense Bospark

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Bospark, dat in de jaren ’30 werd aangelegd in het kader van werkverschaffing.

Alphense Zendmast vandaag 12:06

Alphense zendmast blauw en geel verlicht voor Alphen Samen Sterk

Zaterdagavond 8 mei is de Alphense zendmast verlicht voor Alphen Samen Sterk, de kledingactie die in het leven is geroepen om de door corona getroffen Alphense horecagelegenheden te steunen. De zendmast zal verlicht zijn in de kleuren blauw en geel, de kleuren van Alphen Samen Sterk.

Advertorial Winkels vandaag 10:58

Gek op wijn? Kom werken bij La Bodega '87!

Dé wijnspeciaalzaak en wijnbar van Alphen aan den Rijn, La Bodega ’87, is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij niet alleen een wijnliefhebber maar ook een (aankomend) kenner? Dan is Dennis misschien wel op zoek naar jou! La Bodega ’87 zoekt een allround medewerker die zich thuis voelt in een kleine organisatie.