Alphia

Nieuw bestuur Alphia: Martijn van Dalen volgt Ank de Groot op

Tijdens een buitengewone ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur van Alphia gepresenteerd. “Het was tijd voor nieuw bloed, verjonging en verfrissing. We kunnen er de komende jaren weer tegenaan”, vertelt de kersverse voorzitter Martijn van Dalen.

In het bijzijn van ruim 90 leden werd het nieuwe bestuur gekozen. Na de presentatie van het bestuur keurde de leden het bestuur met groot applaus goed. Eind oktober kwam het nieuws naar buiten dat het bestuur van Alphia was teruggetreden. Dit omdat de toenmalige voorzitter De Groot volgens door vrijwilligers en bestuursleden te veel op afstand beslissingen zou nemen, vrijwilligers niet de waardering zou geven die ze verdienen, niet zou reageren op mail en te weinig verstand zou hebben van een voetbalvereniging.

Nieuw bestuur, nieuwe voorzitter

Op zaterdag 25 januari meldde De Groot op de website van Alphia dat ze tot het besluit was gekomen om afstand te doen van het voorzitterschap. Tijdens de ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit negen personen: Martijn van Dalen (voorzitter), Joeri van den Berg (vicevoorzitter), Edwin Hengstmengel (secretaris), Ed den Daas (penningmeester), Dennis van der Kaaij (technische zaken), Marcel Hart (wedstrijdsecretaris), Melanie Sormani (algemeen bestuurslid), Michael Hofhuis (algemeen bestuurslid), en Bert de Groot (jeugdvoorzitter).

Voorzitter Van Dalen laat weten heel blij te zijn dat het bestuur op maandagavond officieel is gekozen. “Achter de schermen waren we al enige tijd bezig met het vormen van het nieuwe bestuur. We zijn heel blij dat het gisteravond is beklonken.” Het nieuwe bestuur gaat voornamelijk de organisatorische zaken en de jeugd aanpakken. “Heel veel dingen gaan goed binnen Alphia, dat willen we graag zo laten. Maar er is wel terrein te winnen wat betreft organisatie en jeugd. Hiervoor moeten de geschikte mensen worden gevonden.”

Ook aan het vrijwilligersbeleid moet nodig worden aangepakt. “In de afgelopen vijf jaar is de voetbalvereniging qua leden verdubbeld. Maar voor alsnog is er bij de vrijwilligers niks veranderd. Wij willen ons hard maken dat de lasten verdeeld gaan worden, zodat meerdere mensen een klein gedeelte op kunnen pakken.”

Lees ook: de blog van Machiel van der Schoot over de organisatorische crisis bij Alphia.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:32

Chemische fabriek op Heijmanswetering afgeblazen

Een gepland haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van een chemische fabriek die plastic afval zou verwerken tot olie is van tafel. Een van de initiatiefnemers heeft zich teruggetrokken. Bovendien, zo meldt wethouder Gerard van As: "De gemeente had geen toestemming gegeven."

Alphens Restaurantweek vandaag 17:35

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wet 'n Wild

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan een nieuwe deelnemer: Wet 'n Wild.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:08

Alphen Inside: thuisblijvers vastgelegd op beeld

Fotografen voelen het vaak als hun taak om personen, voorwerpen en locaties op beeld vast te leggen en zichtbaar te maken, ook in moeilijke situaties. Zo ook Christel Ransdorp. Zij ging de straat op om mensen te fotograferen die binnen zitten in verband met het coronavirus.

Blog Opinie vandaag 16:24

Opeens voorbij

Het is heel vreemd. Spelers die inmiddels te kennen hadden gegeven na dit seizoen naar een andere club te zullen overstappen, hebben nu opeens zo maar hun allerlaatste wedstrijd voor hun huidige club gespeeld. In sommige gevallen is dat uitermate triest eigenlijk. Dat is zeker van toepassing op Stefan den Horder.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:47

Videoboodschap Leo Maat: "Cultuur leeft altijd door"

Evenementen die maandenlang zijn voorbereid kunnen niet meer doorgaan, of theatervoorstellingen waar met hart en ziel voor is gerepeteerd, zijn gecanceld. Ook de cultuursector heeft het zwaar. Maar: "Cultuur leeft altijd door. Ook nu zien we mooie initiatieven", aldus wethouder Leo Maat.

Overige vandaag 15:08

Bar Amsterdam gaat bezorgen

Vanaf aanstaande vrijdag zal ook Bar Amsterdam gaan bezorgen. Via de website van Bar Amsterdam kan een keuze gemaakt worden uit alle aanwezige dranken en zullen deze bij de mensen thuis in de bekende glazen van Bar Amsterdam geschonken en eventueel gemixt worden.