Alphia

Nieuw bestuur Alphia: Martijn van Dalen volgt Ank de Groot op

Tijdens een buitengewone ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur van Alphia gepresenteerd. “Het was tijd voor nieuw bloed, verjonging en verfrissing. We kunnen er de komende jaren weer tegenaan”, vertelt de kersverse voorzitter Martijn van Dalen.

In het bijzijn van ruim 90 leden werd het nieuwe bestuur gekozen. Na de presentatie van het bestuur keurde de leden het bestuur met groot applaus goed. Eind oktober kwam het nieuws naar buiten dat het bestuur van Alphia was teruggetreden. Dit omdat de toenmalige voorzitter De Groot volgens door vrijwilligers en bestuursleden te veel op afstand beslissingen zou nemen, vrijwilligers niet de waardering zou geven die ze verdienen, niet zou reageren op mail en te weinig verstand zou hebben van een voetbalvereniging.

Nieuw bestuur, nieuwe voorzitter

Op zaterdag 25 januari meldde De Groot op de website van Alphia dat ze tot het besluit was gekomen om afstand te doen van het voorzitterschap. Tijdens de ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit negen personen: Martijn van Dalen (voorzitter), Joeri van den Berg (vicevoorzitter), Edwin Hengstmengel (secretaris), Ed den Daas (penningmeester), Dennis van der Kaaij (technische zaken), Marcel Hart (wedstrijdsecretaris), Melanie Sormani (algemeen bestuurslid), Michael Hofhuis (algemeen bestuurslid), en Bert de Groot (jeugdvoorzitter).

Voorzitter Van Dalen laat weten heel blij te zijn dat het bestuur op maandagavond officieel is gekozen. “Achter de schermen waren we al enige tijd bezig met het vormen van het nieuwe bestuur. We zijn heel blij dat het gisteravond is beklonken.” Het nieuwe bestuur gaat voornamelijk de organisatorische zaken en de jeugd aanpakken. “Heel veel dingen gaan goed binnen Alphia, dat willen we graag zo laten. Maar er is wel terrein te winnen wat betreft organisatie en jeugd. Hiervoor moeten de geschikte mensen worden gevonden.”

Ook aan het vrijwilligersbeleid moet nodig worden aangepakt. “In de afgelopen vijf jaar is de voetbalvereniging qua leden verdubbeld. Maar voor alsnog is er bij de vrijwilligers niks veranderd. Wij willen ons hard maken dat de lasten verdeeld gaan worden, zodat meerdere mensen een klein gedeelte op kunnen pakken.”

Lees ook: de blog van Machiel van der Schoot over de organisatorische crisis bij Alphia.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 17:43

Kans op verkeershinder door start vervangen verkeersregelinstallaties

Meer dan 20 jaar hebben de verkeersregelinstallaties op de Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan en Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat in Alphen hun werk gedaan, maar nu zijn ze toch echt toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag van start gegaan.

Advertorial Cultuur gisteren 17:06

Een weekend theater maken voor iedereen bij Parkvilla

Iets buiten je comfortzone doen maakt gelukkig, zo stellen diverse onderzoekers. Het theaterweekend Scratch van Productiehuis Alphen biedt deze mogelijkheid. Liever een kortere workshop? Dan kun je deelnemen aan de korte theaterworkshops van Parkvilla.