Alphia

Nieuw bestuur Alphia: Martijn van Dalen volgt Ank de Groot op

Tijdens een buitengewone ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur van Alphia gepresenteerd. “Het was tijd voor nieuw bloed, verjonging en verfrissing. We kunnen er de komende jaren weer tegenaan”, vertelt de kersverse voorzitter Martijn van Dalen.

In het bijzijn van ruim 90 leden werd het nieuwe bestuur gekozen. Na de presentatie van het bestuur keurde de leden het bestuur met groot applaus goed. Eind oktober kwam het nieuws naar buiten dat het bestuur van Alphia was teruggetreden. Dit omdat de toenmalige voorzitter De Groot volgens door vrijwilligers en bestuursleden te veel op afstand beslissingen zou nemen, vrijwilligers niet de waardering zou geven die ze verdienen, niet zou reageren op mail en te weinig verstand zou hebben van een voetbalvereniging.

Nieuw bestuur, nieuwe voorzitter

Op zaterdag 25 januari meldde De Groot op de website van Alphia dat ze tot het besluit was gekomen om afstand te doen van het voorzitterschap. Tijdens de ledenvergadering op maandagavond 10 februari is het nieuwe bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit negen personen: Martijn van Dalen (voorzitter), Joeri van den Berg (vicevoorzitter), Edwin Hengstmengel (secretaris), Ed den Daas (penningmeester), Dennis van der Kaaij (technische zaken), Marcel Hart (wedstrijdsecretaris), Melanie Sormani (algemeen bestuurslid), Michael Hofhuis (algemeen bestuurslid), en Bert de Groot (jeugdvoorzitter).

Voorzitter Van Dalen laat weten heel blij te zijn dat het bestuur op maandagavond officieel is gekozen. “Achter de schermen waren we al enige tijd bezig met het vormen van het nieuwe bestuur. We zijn heel blij dat het gisteravond is beklonken.” Het nieuwe bestuur gaat voornamelijk de organisatorische zaken en de jeugd aanpakken. “Heel veel dingen gaan goed binnen Alphia, dat willen we graag zo laten. Maar er is wel terrein te winnen wat betreft organisatie en jeugd. Hiervoor moeten de geschikte mensen worden gevonden.”

Ook aan het vrijwilligersbeleid moet nodig worden aangepakt. “In de afgelopen vijf jaar is de voetbalvereniging qua leden verdubbeld. Maar voor alsnog is er bij de vrijwilligers niks veranderd. Wij willen ons hard maken dat de lasten verdeeld gaan worden, zodat meerdere mensen een klein gedeelte op kunnen pakken.”

Lees ook: de blog van Machiel van der Schoot over de organisatorische crisis bij Alphia.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.