Dressesonly

Nieuw bestuur CDA gaat het SAMEN DOEN

Maandagavond 17 oktober stemde de algemene ledenvergadering van het CDA Alphen aan den Rijn in met de voorgestelde bestuurswisseling. Er werd afscheid genomen van Marly de Blaeij na vijf jaar voorzitterschap. De Blaeij was al jaren actief betrokken bij het CDA. 

Ze heeft haar sporen verdiend als raadslid, fractievoorzitter en campagneleider en heeft een grote rol gespeeld bij het opbouwen van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder haar voorzitterschap werd er effectief en met plezier vergaderd. Helaas moet ze door haar drukke werkzaamheden haar politieke werk op een wat lager pitje zetten, maar ze blijft uiteraard bij het CDA betrokken.

Peter Hoekstra (vice-voorzitter) is onlangs naar Nieuwkoop verhuisd, waardoor ook hij jammer genoeg niet langer bestuurslid in Alphen kan zijn. Hoekstra noemt zichzelf veroorzaker in de goede zin van het woord. Hij heeft humor en brengt energie in een groep, durft ook lastige zaken bespreekbaar te maken en weet altijd wel weer een methode om een gesprek vlot te trekken. Waarschijnlijk zien we hem wel weer terug in de Nieuwkoopse politiek.

Nieuw bestuur

De ledenvergadering heeft van harte ingestemd met de benoeming van Patricia de Sain-Innemee als interim voorzitter en Kees van Velzen (oud wethouder) als vice-voorzitter. Verder zijn er twee nieuwe bestuursleden, Marco de Goede (oud raadslid) en Alexandra Geers (nieuw lid). Daarnaast zitten in het bestuur Hermann Kukler (secretaris) tot 15 november i.v.m. zijn nieuwe baan bij de gemeente Alphen moet ook hij helaas stoppen en Rens van Nierop (penningmeester).

SAMEN DOEN

Het motto van het CDA-programma SAMEN DOEN is van harte door dit nieuwe bestuur omarmd. De Sain is eerste aanspreekpunt voor de (fractie)leden, andere partijvoorzitters en pers en is tevens voorzitter van de permanente campagnecommissie. Van Velzen wordt verantwoordelijk voor de regionale en landelijke overleggen. Het totale team gaat zich met name richten op vernieuwing en verdere groei van de partij en het tegelijkertijd zorgvuldig behouden van contact met de bestaande leden.

Waarom CDA?

De Sain antwoord desgevraagd dat in haar ogen juist in deze tijd het CDA als verbindende middenpartij het verschil kan maken. “We zijn naar mijn mening landelijk de laatste jaren doorgeslagen in alles maar aan de markt overlaten en ‘ieder voor zich’, met voor elke doelgroep een eigen mini-partij. We zitten in een tijd van grote zorgen en die kan ook de overheid niet allemaal oplossen, zeker niet wanneer ieder alleen voor zijn eigen belang opkomt. Het CDA is van oudsher een partij die verschillen overbrugt en verantwoordelijkheid neemt om tot oplossingen te komen. Dat moeten we echt samen doen.

Minder ikke, ikke en meer wij. Meer vanuit ons hart leven in plaats van de verharding en polarisering die we nu zien. Gewoon weer wat meer omzien naar elkaar, de boer opgaan zoals onlangs bij de braderie in Boskoop of bij de voetbal of vrijwilligersorganisaties. Samen via het goede gesprek bouwen aan een land dat we door willen geven, waar onze achterkleinkinderen ook nog fijn kunnen wonen en werken. Daar zetten wij als CDA’ers ons graag van harte voor in.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.