Dressesonly
Advertorial Politiek plein

Nieuw bestuur CDA gaat het SAMEN DOEN

Maandagavond 17 oktober stemde de algemene ledenvergadering van het CDA Alphen aan den Rijn in met de voorgestelde bestuurswisseling. Er werd afscheid genomen van Marly de Blaeij na vijf jaar voorzitterschap. De Blaeij was al jaren actief betrokken bij het CDA. 

Ze heeft haar sporen verdiend als raadslid, fractievoorzitter en campagneleider en heeft een grote rol gespeeld bij het opbouwen van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder haar voorzitterschap werd er effectief en met plezier vergaderd. Helaas moet ze door haar drukke werkzaamheden haar politieke werk op een wat lager pitje zetten, maar ze blijft uiteraard bij het CDA betrokken.

Peter Hoekstra (vice-voorzitter) is onlangs naar Nieuwkoop verhuisd, waardoor ook hij jammer genoeg niet langer bestuurslid in Alphen kan zijn. Hoekstra noemt zichzelf veroorzaker in de goede zin van het woord. Hij heeft humor en brengt energie in een groep, durft ook lastige zaken bespreekbaar te maken en weet altijd wel weer een methode om een gesprek vlot te trekken. Waarschijnlijk zien we hem wel weer terug in de Nieuwkoopse politiek.

Nieuw bestuur

De ledenvergadering heeft van harte ingestemd met de benoeming van Patricia de Sain-Innemee als interim voorzitter en Kees van Velzen (oud wethouder) als vice-voorzitter. Verder zijn er twee nieuwe bestuursleden, Marco de Goede (oud raadslid) en Alexandra Geers (nieuw lid). Daarnaast zitten in het bestuur Hermann Kukler (secretaris) tot 15 november i.v.m. zijn nieuwe baan bij de gemeente Alphen moet ook hij helaas stoppen en Rens van Nierop (penningmeester).

SAMEN DOEN

Het motto van het CDA-programma SAMEN DOEN is van harte door dit nieuwe bestuur omarmd. De Sain is eerste aanspreekpunt voor de (fractie)leden, andere partijvoorzitters en pers en is tevens voorzitter van de permanente campagnecommissie. Van Velzen wordt verantwoordelijk voor de regionale en landelijke overleggen. Het totale team gaat zich met name richten op vernieuwing en verdere groei van de partij en het tegelijkertijd zorgvuldig behouden van contact met de bestaande leden.

Waarom CDA?

De Sain antwoord desgevraagd dat in haar ogen juist in deze tijd het CDA als verbindende middenpartij het verschil kan maken. “We zijn naar mijn mening landelijk de laatste jaren doorgeslagen in alles maar aan de markt overlaten en ‘ieder voor zich’, met voor elke doelgroep een eigen mini-partij. We zitten in een tijd van grote zorgen en die kan ook de overheid niet allemaal oplossen, zeker niet wanneer ieder alleen voor zijn eigen belang opkomt. Het CDA is van oudsher een partij die verschillen overbrugt en verantwoordelijkheid neemt om tot oplossingen te komen. Dat moeten we echt samen doen.

Minder ikke, ikke en meer wij. Meer vanuit ons hart leven in plaats van de verharding en polarisering die we nu zien. Gewoon weer wat meer omzien naar elkaar, de boer opgaan zoals onlangs bij de braderie in Boskoop of bij de voetbal of vrijwilligersorganisaties. Samen via het goede gesprek bouwen aan een land dat we door willen geven, waar onze achterkleinkinderen ook nog fijn kunnen wonen en werken. Daar zetten wij als CDA’ers ons graag van harte voor in.


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.