Dressesonly
Advertorial Politiek plein

Nieuw bestuur CDA gaat het SAMEN DOEN

Maandagavond 17 oktober stemde de algemene ledenvergadering van het CDA Alphen aan den Rijn in met de voorgestelde bestuurswisseling. Er werd afscheid genomen van Marly de Blaeij na vijf jaar voorzitterschap. De Blaeij was al jaren actief betrokken bij het CDA. 

Ze heeft haar sporen verdiend als raadslid, fractievoorzitter en campagneleider en heeft een grote rol gespeeld bij het opbouwen van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder haar voorzitterschap werd er effectief en met plezier vergaderd. Helaas moet ze door haar drukke werkzaamheden haar politieke werk op een wat lager pitje zetten, maar ze blijft uiteraard bij het CDA betrokken.

Peter Hoekstra (vice-voorzitter) is onlangs naar Nieuwkoop verhuisd, waardoor ook hij jammer genoeg niet langer bestuurslid in Alphen kan zijn. Hoekstra noemt zichzelf veroorzaker in de goede zin van het woord. Hij heeft humor en brengt energie in een groep, durft ook lastige zaken bespreekbaar te maken en weet altijd wel weer een methode om een gesprek vlot te trekken. Waarschijnlijk zien we hem wel weer terug in de Nieuwkoopse politiek.

Nieuw bestuur

De ledenvergadering heeft van harte ingestemd met de benoeming van Patricia de Sain-Innemee als interim voorzitter en Kees van Velzen (oud wethouder) als vice-voorzitter. Verder zijn er twee nieuwe bestuursleden, Marco de Goede (oud raadslid) en Alexandra Geers (nieuw lid). Daarnaast zitten in het bestuur Hermann Kukler (secretaris) tot 15 november i.v.m. zijn nieuwe baan bij de gemeente Alphen moet ook hij helaas stoppen en Rens van Nierop (penningmeester).

SAMEN DOEN

Het motto van het CDA-programma SAMEN DOEN is van harte door dit nieuwe bestuur omarmd. De Sain is eerste aanspreekpunt voor de (fractie)leden, andere partijvoorzitters en pers en is tevens voorzitter van de permanente campagnecommissie. Van Velzen wordt verantwoordelijk voor de regionale en landelijke overleggen. Het totale team gaat zich met name richten op vernieuwing en verdere groei van de partij en het tegelijkertijd zorgvuldig behouden van contact met de bestaande leden.

Waarom CDA?

De Sain antwoord desgevraagd dat in haar ogen juist in deze tijd het CDA als verbindende middenpartij het verschil kan maken. “We zijn naar mijn mening landelijk de laatste jaren doorgeslagen in alles maar aan de markt overlaten en ‘ieder voor zich’, met voor elke doelgroep een eigen mini-partij. We zitten in een tijd van grote zorgen en die kan ook de overheid niet allemaal oplossen, zeker niet wanneer ieder alleen voor zijn eigen belang opkomt. Het CDA is van oudsher een partij die verschillen overbrugt en verantwoordelijkheid neemt om tot oplossingen te komen. Dat moeten we echt samen doen.

Minder ikke, ikke en meer wij. Meer vanuit ons hart leven in plaats van de verharding en polarisering die we nu zien. Gewoon weer wat meer omzien naar elkaar, de boer opgaan zoals onlangs bij de braderie in Boskoop of bij de voetbal of vrijwilligersorganisaties. Samen via het goede gesprek bouwen aan een land dat we door willen geven, waar onze achterkleinkinderen ook nog fijn kunnen wonen en werken. Daar zetten wij als CDA’ers ons graag van harte voor in.


Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?