Nieuw bestuur voor Hockey Club Alphen

Onder luid applaus is tijdens de Algemene Ledenvergadering van 18 juni het nieuwe bestuur van Hockey Club Alphen aangetreden. Oude bekenden zijn voorzitter Sandra Habets en penningmeester Ronald Wortman. Zij waren demissionair. Nieuw zijn Pierre Captein (hockey), Rob van der Windt (facilitaire zaken) en Patricia Charité (secretaris).  

Een kleine commissie wist amper 4 weken na het aftreden van het voltallige bestuur in mei jl. nieuwe kandidaten te vinden. Het vorige bestuur trad af om procedurele redenen. Onduidelijk was wat de zittingstermijn van de bestuursleden was, omdat geen rooster van aftreden overgedragen was geweest. Dat bracht de geldigheid van te nemen besluiten in gevaar. De enige oplossing was aftreden, een nieuw bestuur formeren en een rooster van aftreden vaststellen.

Tijdens de ALV van 18 juni is ook besloten dat ouders stemrecht krijgen. Binnen de vereniging hadden alleen leden van 16 jaar en ouder stemrecht, waardoor feitelijk slechts 41% van de leden kon stemmen. HC Alphen vond dat niet meer van deze tijd en wil juist dat ouders betrokken zijn bij de club.

Tevens is besloten tot de instelling van een Jeugdbestuur. Dat moet gaan bestaan uit jeugdleden uit de A-, B- en C- lijn. Samen gaan zij HCA nog leuker maken voor de jeugd. Ze zijn een klankbord voor bijvoorbeeld bestuur en TC Hockey, maar gaan ook leuke activiteiten organiseren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.