Alphens EV

Nieuw bestuur voor Stichting EDBA

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om EDBA en Alphen Marketing niet langer onder één paraplu te laten functioneren. De nieuwe bestuursleden van EDBA zijn Frank Ponsioen (voorzitter), Wilbert Lek (penningmeester) en Maria Molenaar (secretaris).

In het kader van de doorontwikkeling naar een onafhankelijk adviesorgaan voor primair het college van burgemeester en wethouders heeft EDBA een nieuw stichtingsbestuur. De drie bestuursleden zijn al in functie. Zij stelden zich donderdag 17 september voor aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

Frank Ponsioen is geboren en getogen in Alphen aan den Rijn en woont hier nog steeds. Voorheen was hij partner en bestuursvoorzitter bij Grant Thornton en tevens was hij een aantal jaren voorzitter van ondernemingsvereniging VOA.
Wilbert Lek komt uit Ter Aar. Hij is een bedrijfseconoom met veel ervaring op het gebied van marketing en sales. Na een internationale carrière in China en Thailand stond hij aan de basis van NL International Business dat zich bezig houdt met internationale handelsbevordering. Sinds eind vorig jaar is Lek algemeen directeur bij Rotterdam Partners.
Maria Molenaar woont al dertig jaar in Aarlanderveen. Zij heeft Frans gestudeerd en daarna bedrijfskunde. Na een aantal jaren in de commerciële sector is zij nu werkzaam in de semi-publieke sector. Tegenwoordig is Molenaar voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam.

Centraal op het programma van het nieuwe bestuur en programmadirecteur Joost Berkhout staat de ambitie om een duurzame economische agenda voor de gemeente Alphen aan den Rijn neer te zetten. Naar aanleiding van de coronacrisis is EDBA direct met een informatiepunt voor ondernemingen en ondernemers gekomen. Belangrijk zijn ook de aanpak van jeugdwerkeloosheid en een bidbook HBO.
Een groot economisch onderzoek wordt momenteel uitgevoerd door Ecorys. Onderzocht worden de Unique Selling Points, de ambitie en specialismen. Doelstellingen zijn om Alphen duidelijk te positioneren en om samenhang te krijgen in diverse initiatieven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 14:01

Achttiende editie Midwinter Fair in Archeon afgelast vanwege corona

Diverse bands op podia verspreid door het park, leerzame workshops, een overdekte markt met unieke waren en ander entertainment. Dat is het recept voor de Midwinter Fair die jaarlijks plaatsvindt in Archeon. Maar door de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:15

Maggie Blue bezorgt de lekkerste maaltijden bij jou thuis

From THURSDAY on, Maggie will stop at your door! In deze gekke tijden kan je dan wel niet terecht in het restaurant, maar je kunt er thuis wel een mooi feestje van maken met al het heerlijke eten van Maggie Blue.