Boksschool Teus de Kruyf
Advertorial Sport

Nieuw bij Teus de Kruyf Institute: Yoga Zensation en Outdoor Box

In de coronatijd waar 1,5 meter afstand de nieuwe norm is, zijn Teus en Marie Louise van Teus de Kruyf Institute met een nieuwe uitdaging gestart. Yoga Zensation en Outdoor Box maken beide op vrijdag 4 november hun entree. ‘’We zien dat mensen steeds meer thuis zitten en steeds minder gaan sporten, daar moesten we wat op verzinnen’’, vertelt Teus.

Voor de lessen laat Teun weten dat ze 100 procent rekening houden met de maatregelen van het RIVM. ‘’We houden ons echt continu bezig met het coronavirus. Daarom hangen de bokszakken zeker twee meter uit elkaar.’’ De reacties op de nieuwe lesvormen zijn positief. ‘’We hebben tot nu toe al onwijs veel leuke reacties gekregen, maar hebben wel besloten om eerst twee dagen in de week de trainingen aan te bieden. Op deze manier kunnen we eerst kijken in hoeverre mensen enthousiast zijn.’’

Nieuwe lessen

Yoga Zensation is een yoga, meditatie en mindfulness training voor iedereen vanaf 16 jaar. Elke maandag en vrijdag van 10:00 uur tot 11:00 uur kan je deze training volgen. ‘’Yoga is heel goed voor de ademhaling, maar ook voor de controle van je lichaam. Ik doe het zelf ook’’, erkent Teus. In totaal wordt er een groepsgrootte van twaalf man toegelaten om voldoende afstand te kunnen garanderen.

Outdoor Box is een zeer intensieve zaktraining op het overdekte en verwarmde buitenterrein van de boksschool. Deze training is elke maandag van 17:30 uur tot 18:15 uur en elke vrijdag van 18:45 uur tot 19:30 uur. ‘’We hebben een overkapping laten plaatsen van 100 m2. Hierin hangen allemaal zakken op twee meter afstand. Ook hebben we heaters opgehangen zodat het toch nog een beetje warm blijft.’’ In totaal kunnen er zestien mensen meedoen aan de Outdoor Box training. Het voordeel aan boksen is volgens Teus dat je je dan even helemaal kan uitleven op een zak. ‘’Je verbrandt veel calorieën, het is conditioneel heel goed voor je en bovendien slaat een bokszak niet terug’’, lacht hij.

Beide lessen zijn de gehele maand december gratis uit te proberen voor iedereen. Denk wel aan een handdoek, warme kleding en een flesje water. Reserveren vooraf is verplicht! Dit kan via de app in de appstore.

yoga zensation en outdoor box.jpg


Meer nieuws

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.