Eveline Verhoeve

Nieuw deze week op Romeins Alphen

Wist je dat een reiskoets op alle Romeinse wegen rijdt, maar dat het niet echt heel comfortabel reizen is? Dat reizigers, die met de benenwagen onderweg zijn, een reismantel hebben die cucullus heet? En dat er een landkaart is getekend van Alphen aan den Rijn in de Romeinse tijd? Dit en nog zeven andere artikelen zijn deze week nieuw op RomeinsAlphen.nl.

De nieuwe artikelen in de afgelopen week:

  • Romeinse families (YouTube)
  • Romeins leger langs de grens (YouTube)
  • Reiskoets
  • Cucullus
  • Maak zelf een cucullus
  • Beeld Germaan bij Swaenswijkbrug
  • Muur
  • Been bewerken
  • Medicus militaris
  • Alphen aan den Rijn in de Romeinse tijd

Om snel artikelen en onderwerpen te vinden op Romeins Alphen kan de uitgebreide zoekfunctie worden gebruikt. Rechtsboven staat de loep, klik erop en er kan worden gezocht op alle woorden in de kop en intro van alle artikelen op de website. In het Limesjaar 2022 worden elke week tien nieuwe artikelen geplaatst.

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op  www.RomeinsAlphen.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”