Eveline Verhoeve

Nieuw deze week op Romeins Alphen

Wist je dat Romeinse medische instrumenten veel lijken op moderne medische instrumenten? Dat de legerarts ook bij de Romeinen al kogelwonden behandelt? En dat Romeinen heel veel goden kennen? Deze en nog zeven andere artikelen zijn nieuw deze week op RomeinsAlphen.

De Romeinen gaan gemakkelijk om met goden. Net als andere volkeren in de Oudheid hebben zij er veel en is iedereen vrij om zijn of haar eigen religie aan te hangen. Tijdens de eerste eeuwen van het Romeinse keizerrijk is de enige constante de keizercultus.
Het oorspronkelijke Romeinse godenrijk is vooral vergelijkbaar met het Griekse. Daarom zijn ook veel goden en godinnen zowel van Griekse als van Latijnse namen voorzien. Zo zijn oppergod Zeus en Jupiter dezelfde god… Lees verder op RomeinsAlphen.

De nieuwe artikelen in de afgelopen week zijn:
*Nieuwe aanlegsteiger in Zwammerdam
*Medische instrumenten
*Zuid-Holland in de IJzertijd
*Perioden in Nederland
*Kogelwond
*Huisaltaar
*Torens
*Wie hier wonen
*Amputatie
*Goden en Romeinen

Om snel artikelen en onderwerpen te vinden op Romeins Alphen kan de uitgebreide zoekfunctie worden gebruikt. Rechtsboven staat de loep, klik erop en er kan worden gezocht op alle woorden in de kop en intro van alle artikelen op de website. In het Limesjaar 2022 worden elke week tien nieuwe artikelen geplaatst.

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op  www.RomeinsAlphen.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.