Eveline Verhoeve

Nieuw deze week op Romeins Alphen

Wist je dat er een lynx is gevonden in het Alphense castellum Albaniana? Dat Romeins aardewerk op een pottenbakkersschijf wordt gemaakt, maar inheems aardewerk niet? En wist je dat de helft van de kinderen de 10 jaar niet haalt? Deze en nog acht andere artikelen zijn nieuw deze week op Romeins Alphen.

Kinderen in de oudheid worden gezien als miniatuur-volwassenen. Ze dragen dezelfde kleding als volwassenen en doen al snel dezelfde taken als een volwassene. Romeinse kinderen gaan naar school of ze leren een ambacht. Ook zijn er kinderen die als slaaf aan het werk zijn.
Natuurlijk spelen de kinderen ook gewoon spelletjes als ze de kans krijgen. De kinderen kunnen altijd buiten spelen in de vrije natuur, zeker langs de Oude Rijn in het westelijk deel van de Limesgrens waar geen steden zijn. En net als nu zijn er bijvoorbeeld poppen, trekpaardjes, ballen en bordspelen.
Lees verder op RomeinsAlphen.

De nieuwe artikelen in de afgelopen week zijn:

  • Rundvee
  • Gebroken been
  • Romeinenweek in Archeon
  • Aardewerk van de Frisii
  • Romeinse patrouilleschepen
  • De lynx van Alphen aan den Rijn
  • Lararium van een medicus
  • Romeinse pottenbakkerij
  • Romeinse kinderen
  • Romeinse scheepstypen

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op de nieuwe website www.RomeinsAlphen.nl Kies een onderwerp en gebruik de uitgebreide zoekfunctie om meer artikelen en informatie te vinden.

#Romeinen #Albaniana #NigrumPullum #CastellumAlbaniana #AlphenaandenRijn


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.