Wist je dat er een Romeinse muntschat is gevonden in Hazerswoude-Dorp en dat je die kunt zien in het RMO? Dat de standaards van het leger in een eigen heiligdom in het castellum worden bewaard? En dat slavernij in het Romeinse Rijk heel normaal is? Deze en nog zeven artikelen zijn nieuw deze week op Romeins Alphen.

De meeste bedienden in een huishouding zijn slaaf. In het Romeinse Rijk zijn erg veel slaven en velen werken in en om een woning, bedrijf of productieboerderij. Zelfs in het leger zijn slaven voor allerlei klusjes. In rijkere huishoudens zijn er slaven voor alle werkzaamheden.

Nu is de ene slaaf de andere niet. Een rijke huishouding houdt er tientallen slaven op na en deze zijn verdeeld in verschillende klassen. Sommigen doen zwaar lichamelijk werk, anderen vervullen meer de functie van secretaris of persoonlijk assistent en er zijn ook bedienden.
Lees verder op RomeinsAlphen.

De nieuwe artikelen in de afgelopen week:

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op de nieuwe website www.RomeinsAlphen.nl Kies een onderwerp en gebruik de uitgebreide zoekfunctie om meer artikelen en informatie te vinden.