Eveline Verhoeve

Nieuw deze week op Romeins Alphen

Wist je dat er een Romeinse muntschat is gevonden in Hazerswoude-Dorp en dat je die kunt zien in het RMO? Dat de standaards van het leger in een eigen heiligdom in het castellum worden bewaard? En dat slavernij in het Romeinse Rijk heel normaal is? Deze en nog zeven artikelen zijn nieuw deze week op Romeins Alphen.

De meeste bedienden in een huishouding zijn slaaf. In het Romeinse Rijk zijn erg veel slaven en velen werken in en om een woning, bedrijf of productieboerderij. Zelfs in het leger zijn slaven voor allerlei klusjes. In rijkere huishoudens zijn er slaven voor alle werkzaamheden.

Nu is de ene slaaf de andere niet. Een rijke huishouding houdt er tientallen slaven op na en deze zijn verdeeld in verschillende klassen. Sommigen doen zwaar lichamelijk werk, anderen vervullen meer de functie van secretaris of persoonlijk assistent en er zijn ook bedienden.
Lees verder op RomeinsAlphen.

De nieuwe artikelen in de afgelopen week:

  • Hoofdkwartier
  • Vaandelheiligdom
  • Veldtekens
  • Libum
  • Limes in West-Nederland
  • Porticus
  • Slavernij
  • Dierenhuiden
  • Slaaf in een huishouding
  • Expositie Alphense muntschat

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op de nieuwe website www.RomeinsAlphen.nl Kies een onderwerp en gebruik de uitgebreide zoekfunctie om meer artikelen en informatie te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.