Eveline Verhoeve

Nieuw deze week op Romeins Alphen

Wist je dat alle Romeinse vrouwen kunnen spinnen? Dat van de eerste muur met poort een goede reconstructie is gemaakt en dat deze in Museumpark Archeon staat? En dat schilderen bij de Romeinen met bijenwas gebeurt? Deze en nog zeven artikelen zijn nieuw deze week op Romeins Alphen.

Een veelgebruikte schildertechniek is encaustiek op een houten paneel. Bij encaustiek wordt gesmolten bijenwas gebruikt om fijngemalen pigment in te mengen. De gekleurde was wordt dan als verf op het paneel opgebracht met een penseel of paletmes.
De schilder kan in de Romeinse tijd geen kant-en-klare verf in een tube aanschaffen. De verf moet helemaal zelf worden gemaakt en dat moet elke paar uur opnieuw, omdat elke verf opdroogt. Meestal is het de taak van een leerling om de verf klaar te maken.
Lees verder op RomeinsAlphen.

De nieuwe artikelen in de afgelopen week:

  • Boerderijen in Alphen aan den Rijn
  • Reconstructie principia
  • Spinnen
  • Keizers in beeld
  • De helm
  • De schilder
  • Schilderen met encaustiek
  • Persoonlijke verzorging
  • De eerste poort

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op de nieuwe website www.RomeinsAlphen.nl Kies een onderwerp en gebruik de uitgebreide zoekfunctie om meer artikelen en informatie te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.