Eveline Verhoeve

Nieuw deze week op Romeins Alphen

Wist je dat de Romeinen heel gemakkelijk omgaan met hun eigen en andermans goden? Dat soldatenhelmen allemaal op details verschillen? En dat iedereen die in de westelijke Rijndelta woont een immigrant is? Deze en meer artikelen zijn nieuw deze week op Romeins Alphen.

Inheems betekent oorspronkelijk. In de zin van oorspronkelijke bevolking of aardewerk van de oorspronkelijke inwoners. In de westelijke Rijndelta is daar echter geen sprake van. Alle bevolkingsgroepen, zeker ten zuiden van de Oude Rijn, zijn immigranten van elders.
Kenmerkend voor de volkeren van prehistorisch Europa in de ijzertijd is dat zij niet heel honkvast zijn. Veel groepen verkassen regelmatig naar een vruchtbaarder stukje land verderop. Sommige stammen besluiten om gezamenlijk elders hun heil te zoeken als zij te vaak in conflict komen met hun buren. En zodra de Romeinen zich ermee gaan bemoeien, is een nieuw fenomeen zichtbaar: actieve bevolkingspolitiek.
Lees verder op RomeinsAlphen

Nieuwe artikelen in de afgelopen week:

  • Romeinen in de westelijke Rijndelta
  • Reconstructie van Albaniana
  • Verschillende helmen
  • Romeins godenrijk
  • Inheems of immigrant
  • Gallia Belgica
  • Pakezel

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op de nieuwe website www.RomeinsAlphen.nl Kies een onderwerp en gebruik de uitgebreide zoekfunctie om meer artikelen en informatie te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen.