Eveline Verhoeve

Nieuw deze week op Romeins Alphen

Wist je dat de Romeinen heel gemakkelijk omgaan met hun eigen en andermans goden? Dat soldatenhelmen allemaal op details verschillen? En dat iedereen die in de westelijke Rijndelta woont een immigrant is? Deze en meer artikelen zijn nieuw deze week op Romeins Alphen.

Inheems betekent oorspronkelijk. In de zin van oorspronkelijke bevolking of aardewerk van de oorspronkelijke inwoners. In de westelijke Rijndelta is daar echter geen sprake van. Alle bevolkingsgroepen, zeker ten zuiden van de Oude Rijn, zijn immigranten van elders.
Kenmerkend voor de volkeren van prehistorisch Europa in de ijzertijd is dat zij niet heel honkvast zijn. Veel groepen verkassen regelmatig naar een vruchtbaarder stukje land verderop. Sommige stammen besluiten om gezamenlijk elders hun heil te zoeken als zij te vaak in conflict komen met hun buren. En zodra de Romeinen zich ermee gaan bemoeien, is een nieuw fenomeen zichtbaar: actieve bevolkingspolitiek.
Lees verder op RomeinsAlphen

Nieuwe artikelen in de afgelopen week:

  • Romeinen in de westelijke Rijndelta
  • Reconstructie van Albaniana
  • Verschillende helmen
  • Romeins godenrijk
  • Inheems of immigrant
  • Gallia Belgica
  • Pakezel

Lees alles over het Romeinse verleden van gemeente Alphen aan den Rijn op de nieuwe website www.RomeinsAlphen.nl Kies een onderwerp en gebruik de uitgebreide zoekfunctie om meer artikelen en informatie te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 4 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de eerste CupCakeCup bij de Groene Hart Praktijkschool en een incident aan de Geerstein tot aan een medische noodsituatie in de stromenbuurt. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater gisteren 15:26

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Blog Verkeer en vervoer gisteren 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Advertorial Evenementen gisteren 10:59

Dyckland winter FSTVL

Restaurant de Dyck kondigt een tweede editie van Dyckland winter FSTVL aan! Het toprestaurant met de grootste moestuin wordt op 11 en 12 februari omgetoverd in een waanzinnig winters decor waar je tijdens het culinaire festival kunt genieten van een winterse walking lunch of diner vól culinaire verrassingen.

Werken gisteren 09:28

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 4

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.