Cliënten bij het educatief museum in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Het 'Educatief Out of Art Museum' is ontworpen om bezoekers van alle leeftijden en achtergronden te verwelkomen, inclusief scholieren, ouderen, kunstenaars en deelnemers aan andere dagbestedingen. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om actief deel te nemen aan kunstworkshops rond verschillende thema's.

Toegankelijk voor iedereen

"Het is belangrijk voor ons dat iedereen kunst kan ervaren en dat kunstenaars met een verstandelijke beperking hun talenten kunnen laten zien," aldus de organisatoren van het project. "We hopen dat dit initiatief meer mensen kennis laat maken met de kunst van mensen met een verstandelijke beperking en dat ze kunst in het algemeen beter leren begrijpen."

Wat is Atelier Verfstreken

Atelier Verfstreken is onderdeel van Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen is met 5500 cliënten, 5500 medewerkers en bijna 400 locaties de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al meer dan honderd jaar zorgen zij voor hen. Ze zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. 

Het Educatief Out of Art Museum is gevestigd op Van Boetzelaerstraat 9A in Alphen aan den Rijn. Het museum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.