Nieuw Elan
Advertorial Politiek plein

Nieuw Elan doet dringend verzoek aan de formateur van Zuid-Holland en onderhandelende partijen

Na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart, waarbij de BoerBurgerBeweging (BBB) als grootste partij in de provincie naar voren kwam, heeft informateur Fred Teeven (VVD) aanbevolen om eind maart twee informateurs aan te stellen voor de twee meest kansrijke coalities.

De eerste variant met een meerderheid van 30 op 55 zetels, bestaande uit BBB-VVD-CDA-GroenLinks-PVDA, zal de komende tijd onderzocht worden door voormalig minister van de ChristenUnie, Arie Slob.

Om de onderhandelende partijen en de informateurs te informeren over de belangrijkste kwesties waar de gemeente en provincie elkaar nodig hebben, heeft Nieuw Elan, hoewel zij zelf niet vertegenwoordigd is, een open brief geschreven. De brief bevat onderwerpen die voor de gemeente Alphen aan den Rijn heel belangrijk zijn, zoals de toekomstige woningbouw in de Alphense Gnephoekpolder, de aanpak van de Beter Bereikbare Gouwe, de plaatsing van windturbines en de verbetering van infrastructurele knelpunten, zoals het uitbreiden van de N207 richting Leimuiden naar een tweebaansweg voor autoverkeer en het verbeteren van het openbaar vervoer 's nachts.

De lokale politieke partij zet al haar contacten in om de belangen van haar achterban bij de provincie onder de aandacht te brengen. Nieuw Elan nodigt ook de provinciale fracties uit om het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn te bezoeken om dieper in te gaan op de onderwerpen. De partij wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de belangrijke kwesties voor de gemeente en provincie niet over het hoofd worden gezien tijdens de onderhandelingen en dat er zo snel mogelijk effectieve oplossingen worden gevonden.

De volledige brief is te lezen via deze link.


Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.