Nieuw Elan
Advertorial Politiek plein

Nieuw Elan doet dringend verzoek aan de formateur van Zuid-Holland en onderhandelende partijen

Na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart, waarbij de BoerBurgerBeweging (BBB) als grootste partij in de provincie naar voren kwam, heeft informateur Fred Teeven (VVD) aanbevolen om eind maart twee informateurs aan te stellen voor de twee meest kansrijke coalities.

De eerste variant met een meerderheid van 30 op 55 zetels, bestaande uit BBB-VVD-CDA-GroenLinks-PVDA, zal de komende tijd onderzocht worden door voormalig minister van de ChristenUnie, Arie Slob.

Om de onderhandelende partijen en de informateurs te informeren over de belangrijkste kwesties waar de gemeente en provincie elkaar nodig hebben, heeft Nieuw Elan, hoewel zij zelf niet vertegenwoordigd is, een open brief geschreven. De brief bevat onderwerpen die voor de gemeente Alphen aan den Rijn heel belangrijk zijn, zoals de toekomstige woningbouw in de Alphense Gnephoekpolder, de aanpak van de Beter Bereikbare Gouwe, de plaatsing van windturbines en de verbetering van infrastructurele knelpunten, zoals het uitbreiden van de N207 richting Leimuiden naar een tweebaansweg voor autoverkeer en het verbeteren van het openbaar vervoer 's nachts.

De lokale politieke partij zet al haar contacten in om de belangen van haar achterban bij de provincie onder de aandacht te brengen. Nieuw Elan nodigt ook de provinciale fracties uit om het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn te bezoeken om dieper in te gaan op de onderwerpen. De partij wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de belangrijke kwesties voor de gemeente en provincie niet over het hoofd worden gezien tijdens de onderhandelingen en dat er zo snel mogelijk effectieve oplossingen worden gevonden.

De volledige brief is te lezen via deze link.


Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige 12 apr. 2024 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?