Advertorial Politiek

Nieuw Elan in maart

Wat vindt Nieuw Elan? In deze nieuwsbrief staan de politieke standpunten van de fractie van Nieuw Elan in de gemeenteraad van 15 maart. Speciale aandacht gaat echter uit naar Nieuw Elan en de monsterzege tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart.

Nieuw Elan heeft een verpletterende overwinning behaald tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. De raadsleden van Nieuw Elan bezetten 10 van de 39 Alphense zetels. "Iedereen heel erg bedankt voor het stemmen op een van onze kandidaten", zegt partijleider André de Jeu. "En ook dank aan onze leden die ons door dik en dun hebben gesteund. We hebben met z’n allen een bizar goed resultaat behaald!"

NIEUWE RAADSLEDEN
Van de 10 gekozen raadsleden voor Nieuw Elan hebben er negen hun zetel met voorkeursstemmen gehaald. Dit zijn op volgorde van stemmenaantal André de Jeu, Gerard van As, Petra Hoogenes, Peter Bontekoe, Robert Jan Blom, Peter Versteeg, Evon Zevenbergen, Robin van Heusden en Lisette Goddrie-Godart. De tiende zetel is voor de eerstvolgende kandidaat op de kieslijst, Frans Langerak.

NIEUWE COALITIE
Nieuw Elan is verreweg de grootste partij in de nieuwe Alphense gemeenteraad met iets meer dan een kwart van de zetels: 10 van de 39. Dan heb je veel invloed, maar je kunt het niet alleen. Er moet dus een goede coalitie worden gevormd. Dat is dan ook waar de komende weken aan wordt gewerkt.

Het ligt voor de hand dat wordt gekeken naar Nieuw Elan en trouwe partner in de afgelopen periode CDA, in combinatie met de andere winnaars VVD en GroenLinks. "Dan krijgen we een breed gedragen coalitie met een ruime vertegenwoordiging in de gemeenteraad", aldus De Jeu. "Als lokale partij willen wij graag alle inwoners vertegenwoordigen en dat zou zo moeten lukken." 

INFORMATEUR
Informateur Pieter Hilhorst zal met alle fractievoorzitters gaan praten en peilen wie wat wil. Op basis daarvan komt Hilhorst met een adviesrapport voor een haalbare coalitie. Daarna moet er onder leiding van een formateur worden onderhandeld over het coalitieprogramma en de verdeling van de portefeuilles over de nieuwe wethouders. 

Kijk voor meer informatie op onze facebookpagina

Recente politieke standpunten in maart
Nieuw Elan is VOOR vaststellen parkeerverordening

Nieuw Elan is VOOR vaststellen bestemmingsplan Hoogewaard Koudekerk

Nieuw Elan is VOOR vaststellen herziene erfgoedverordening en -commissie

Nieuw Elan is VOOR vaststellen beheersverordening Buitengebied Alphen West

Nieuw Elan is VOOR vaststellen beheersverordening Hazerswoude-Rijndijk

Nieuw Elan is VOOR vaststellen beheersverordening Hoorn West

Nieuw Elan is VOOR vaststellen bestemmingsplan Anslag 8a Alphen-Stad

Nieuw Elan is VOOR vaststellen bestemmingsplan Steekterweg 78d Alphen-Stad

Nieuw Elan is VOOR voorbereidingskrediet Bentlanden II Benthuizen

Nieuw Elan is VOOR middelen duurzaamheidsobjectexploitatie (DOE) 

"De gemeenteraadsfractie van Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft."

Word lid van Nieuw Elan!

  • Kunt u zich vinden in de politieke standpunten van de fractie?
  • Past onze manier van politiek bedrijven bij uw idee over ‘echte’ politiek?
  • Heeft u ideeën en meningen die u graag terug zou zien in de lokale politiek?

Word dan lid van Vereniging Nieuw Elan en praat met de gemeenteraadsfractie mee!

Aanmelden voor Nieuw Elan kan via de website www.nieuwelan.nl/steun-onsContact n.a.v. de nieuwsbrief kan via adejeu@alphenaandenrijn.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!

Politiek vandaag 08:38

Misverstanden met Molukse gemeenschap uit de weg geruimd

Wethouder Kees van Velzen en de Molukse gemeenschap hebben een goed gesprek gehad over de toekomst van het buurthuis Kaju Putih. Er waren misverstanden ontstaan naar aanleiding van uitspraken van de wethouder.