Eveline Verhoeve
Advertorial Politiek plein

Nieuw Elan maakt zich sterk voor beter OV

De fractie van Nieuw Elan wil graag meer aandacht voor het openbaar vervoer in de gemeente Alphen aan den Rijn. Aanleiding is de nieuwe OV-concessie in de regio. Speerpunten zijn: verbeterde bereikbaarheid voor de dorpen, een alternatieve route in het Alphense centrum, een nachtnet en meer steun voor buurtbusinitiatieven.

De raadsleden Evon Zevenbergen, Clemens Boere en Peter Versteeg van Nieuw Elan zijn in de pen geklommen en hebben een brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, de provincie Zuid-Holland en de nieuwe concessiehouder Qbuzz. Nieuw Elan wil beter openbaar vervoer, vooral betere busverbindingen, binnen de gemeentegrenzen. Er zijn speerpunten ingebracht waarvan de raadsleden hopen dat deze worden meegenomen in de gesprekken. In de brief worden de speerpunten verder uitgewerkt.

De speerpunten zijn:

  • Betere bereikbaarheid voor de dorpen door de inzet van buurtbussen
  • Alternatieve busroute in het Alphense centrum via de Julianabrug en niet langer door het voetgangersgebied
  • Ondersteuning van buurtbusinitiatieven, dat dit mogelijk is bewijst de succesvolle buurtbus in Boskoop
  • Een pilot voor een OV-nachtnet samen met buurgemeenten

Nieuw Elan denkt dat de verwerking van deze speerpunten in de concessie de aantrekkelijkheid, leefbaarheid en veiligheid van het lokale openbaar vervoer verhoogd. Ook zijn deze punten van groot belang voor kwetsbare inwoners.

Foto: Nieuw Elan wil de stadsbussen niet langer over de Alphense Brug laten rijden.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.