Verkeer en vervoer

Nieuw Elan wil nachtelijke bus tussen Alphen en Leiden

Drie politieke partijen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Katwijk en Teylingen gaan onderzoeken of er vanaf Leiden ook nachtelijke bussen naar de gemeente kunnen rijden. Op dit moment rijden er na 00.30 uur geen bussen meer richting Alphen en de Bollenstreek.

"Het voordeel van een nachtelijk vervoersnetwerk is dat wij daarmee onze regio kunnen laten aansluiten op de OV-netwerken van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het zorgt er tevens voor dat het OV-gebruik gestimuleerd wordt en daarmee de bereikbaarheid van Holland Rijnland wordt vergroot. Dit is niet enkel belangrijk in de 24-uurseconomie, maar ook voor stedelijke recreatie", zo schrijven Nieuw Elan (Alphen aan den Rijn), DURF (Katwijk) en D66 (Teylingen). 

Vorige week werd in de gemeente Teylingen een motie aangenomen waar de steun voor een nachtelijk vervoersnetwerk werd uitgesproken. Nieuw Elan zal de Alphense gemeenteraad verzoeken om in te stemmen met het voorstel om het nachtelijke vervoersnetwerk te onderzoeken.

Bereikbaarheid
Alphen aan den Rijn is in de nachtelijke uren slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Alphen aan den Rijn is niet aangesloten op het nachtnet. Als Alphenaren na een avond stappen thuis willen komen, moeten zij per trein of bus naar Schiphol reizen om met de Q-liner naar Alphen te rijden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.