Kewodak
Advertorial Wonen en bouwen

Nieuw en beter geïsoleerd dak voor bewoners appartementencomplex

De Vereniging van Eigenaren van het wooncomplex aan de Keersluis in Alphen aan den Rijn was er op tijd bij. Niet alleen met de renovatie van het dak – die vier jaar naar voren werd gehaald – maar ook met de subsidieaanvraag voor energiebesparende maatregelen.

Veel eigenaren van gebouwen denken pas aan renovatie wanneer er lekkages worden ontdekt. Zo niet de bewoners van de appartementen aan de Keersluis. “We willen problemen voorblijven”, vertelt dhr. Knoesters, technisch bestuurslid van de VvE.

Isolatiewaarde dak

De oude dakbedekking dateert uit 1997. Van overmatige schade of lekkages was nog geen sprake, maar de isolatie voldeed niet meer aan de normen van deze tijd. De isolatiewaarde bedroeg 2,5 RC. De VvE wilde de dakrenovatie laten uitvoeren door een plaatselijk bedrijf en kwam zo uit bij Kewodak | De Dakmakers. Na het presenteren van een gedetailleerd plan mochten De Dakmakers aan de slag. Het bestaande dakgrind, verspreid over 650 vierkante meter, werd afgevoerd. Ook ontluchtingsdoorvoeren, hemelwaterafvoeren en lichtkoepels werden verwijderd.

Oude dakbedekking hergebruiken

De nieuwe isolatie en dakbedekking werd aangebracht bovenop de oude. Die verkeert immers nog in prima staat en biedt extra isolatiewaarde. Wel moest de oude dakbedekking eerst volledig worden schoongeborsteld. Bovenop die laag werden 80 mm dikke hardschuim isolatieplaten geplaatst, gevolgd door een twee laagse bitumineuze dakbedekking. Resultaat: een gloednieuw dak met een isolatiewaarde van 6,1. De bewoners van het complex zitten er deze winter warmpjes bij, en dat zal ook terugkomen in de gasrekening.

Tevreden klant: "Geweldig"

De VvE is zeer te spreken over de dienstverlening van De Dakmakers. “Geweldig. Echt geweldig. De werkzaamheden zijn keurig en vlot uitgevoerd. Kewodak kwam zijn afspraken elke keer na en gedurende het project werd er goed met ons gecommuniceerd. Nou, dat heb ik bij dergelijke trajecten vaak genoeg anders meegemaakt. De Dakmakers waren echt fantastisch.”


Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:43

GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?

Het callcenter van de GGD wordt veel gebeld door mensen die corona hebben gehad en één vaccinatie hebben. Zij vragen zich af of zij beter een tweede prik of een boosterprik kunnen halen. “Ons advies is om een tweede prik te halen”, aldus de GGD. Maar waarom is dat?

Oud Alphen gisteren 14:26

Oud Alphen: de Alphense brug door de jaren heen

De Alphense brug bestaat in vele gedaantes al eeuwenlang. De oudste beschrijvingen vertellen van een stenen brug met twee bogen, waar kleine schepen onder door konden varen.

Alphens Magazine 2021 gisteren 12:01

Terugblik: megajacht van 94 meter vaart door Alphen aan den Rijn

Een aantal keer per jaar vaart er een megajacht door de Alphense wateren. Ondanks dat dit betekent dat de bruggen langer open staan, kijken Alphenaren altijd erg uit naar het bewonderen van de megajachten. Het megajacht dat afgelopen april voorbij kwam varen, zal bij niemand onopgemerkt zijn gebleven. Viva voer toen door Alphen aan den Rijn richting zee voor een proefvaart. En dat was behoorlijk passen en meten, want het megajacht had een lengte van maar liefst 94 meter. 

Advertorial Winkels gisteren 10:39

De wijncursussen bij La Bodega ’87 gaan weer beginnen!

Heb jij altijd al meer willen leren over wijn? Doe dan nu mee met de wijncursussen van La Bodega ’87! Onder begeleiding van bevoegd en ervaren gastronomie docent en register vinoloog Ton Wortelboer ontdek je de bijzondere wereld van wijn.