Vriendenloop

Nieuw evenement 'de VriendenLoop' voor lokale goede doelen gaat niet door

Met het wegvallen van de Samenloop voor Hoop riepen Stichting ‘Vrienden van Dichtbij’ en Alphen a/d Run een nieuwe evenement in het leven: de VriendenLoop. Maar na overleg heeft de organisatie moeten besluiten om de VriendenLoop van 25 september 2021 te verplaatsen naar een latere datum. 

De maatregelen rond het coronavirus maken het onmogelijk om het evenement op een prettige wijze plaats te laten vinden. “Natuurlijk betreuren wij dit, maar we kijken wel direct vooruit. De VriendenLoop wordt verzet naar zaterdag 14 mei 2022 en we streven ernaar om in 2022 een schitterend evenement met jullie te beleven.”                                                                                                                                

Ondanks het feit dat de VriendenLoop niet door kan gaan, laat de organisatie de gekozen goede doelen niet in de kou staan. “Belofte maakt schuld en daarom zullen wij ons, middels andere acties, in gaan zetten om de doelen te steunen.” Er zullen meerdere acties worden georganiseerd. “De loterij zal gewoon doorgaan en we hopen dan ook dat jullie je blijven inzetten om zoveel mogelijk loten te verkopen. Naast deze actie organiseren ze een ‘Koop een stoel voor het goede doel’, een mossel event en gaan ze banketletters verkopen voor Sinterklaas.”

Goede doelen

Met de opbrengst van deze activiteiten hoopt de organisatie voldoende geld op te halen om daarmee de genoemde doelen te steunen. De VriendenLoop kiest er bewust voor om de goede doelen te steunen op een wijze waarbij het direct zichtbaar is waar de opbrengsten naartoe gaan. Tevens is gekozen voor lokale doelen.

Welke goede doelen zijn dat dan? Ten eerste zet de organisatie zich in om ervoor te zorgen dat een 7-jarig meisje een beenprothese krijgt en daarmee een normaler leven kan opbouwen. Dit gebeurt in samenwerking met de Mentelity Foundation. Het tweede goede doel is een bed voor Arie-Jan. Arie-Jan heeft een ernstig letsel opgelopen en heeft een aangepast bed nodig. Het laatste goede doel is een mooie bijdrage bij elkaar krijgen om de vrijwilligers en bezoekers van het SamenhuiS een leuke dag uit te geven.

VriendenLoop in 2022

“De verwachting is dat we door deze acties een hoger bedrag op kunnen halen en dan dient zich de mogelijkheid aan om nieuwe, lokale, doelen te steunen. Het spreekt voor zich dat ook die doelen op een zorgvuldige wijze geselecteerd zullen worden”, aldus de organisatie. De deelnemers die al hebben betaald, kunnen het inschrijfgeld natuurlijk terugkrijgen. “Je kunt er ook voor kiezen om de inschrijving in stand te houden want het staat voor ons vast dat de VriendenLoop in 2022 plaats zal vinden.”

De verkochte loten en het reeds opgehaalde geld kunnen ingeleverd worden op donderdag 23 september 2021. Tussen 19:00 uur en 21:00 uur zijn deelnemers van harte welkom bij Rijschool Rijnland aan de Schans 21 in Alphen aan den Rijn. De uitslag van de loterij zal op 27 september bekend worden gemaakt via social media en zal ook terug te vinden zijn op de website www.vriendenvandichtbij.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.