Vriendenloop

Nieuw evenement 'de VriendenLoop' voor lokale goede doelen gaat niet door

Met het wegvallen van de Samenloop voor Hoop riepen Stichting ‘Vrienden van Dichtbij’ en Alphen a/d Run een nieuwe evenement in het leven: de VriendenLoop. Maar na overleg heeft de organisatie moeten besluiten om de VriendenLoop van 25 september 2021 te verplaatsen naar een latere datum. 

De maatregelen rond het coronavirus maken het onmogelijk om het evenement op een prettige wijze plaats te laten vinden. “Natuurlijk betreuren wij dit, maar we kijken wel direct vooruit. De VriendenLoop wordt verzet naar zaterdag 14 mei 2022 en we streven ernaar om in 2022 een schitterend evenement met jullie te beleven.”                                                                                                                                

Ondanks het feit dat de VriendenLoop niet door kan gaan, laat de organisatie de gekozen goede doelen niet in de kou staan. “Belofte maakt schuld en daarom zullen wij ons, middels andere acties, in gaan zetten om de doelen te steunen.” Er zullen meerdere acties worden georganiseerd. “De loterij zal gewoon doorgaan en we hopen dan ook dat jullie je blijven inzetten om zoveel mogelijk loten te verkopen. Naast deze actie organiseren ze een ‘Koop een stoel voor het goede doel’, een mossel event en gaan ze banketletters verkopen voor Sinterklaas.”

Goede doelen

Met de opbrengst van deze activiteiten hoopt de organisatie voldoende geld op te halen om daarmee de genoemde doelen te steunen. De VriendenLoop kiest er bewust voor om de goede doelen te steunen op een wijze waarbij het direct zichtbaar is waar de opbrengsten naartoe gaan. Tevens is gekozen voor lokale doelen.

Welke goede doelen zijn dat dan? Ten eerste zet de organisatie zich in om ervoor te zorgen dat een 7-jarig meisje een beenprothese krijgt en daarmee een normaler leven kan opbouwen. Dit gebeurt in samenwerking met de Mentelity Foundation. Het tweede goede doel is een bed voor Arie-Jan. Arie-Jan heeft een ernstig letsel opgelopen en heeft een aangepast bed nodig. Het laatste goede doel is een mooie bijdrage bij elkaar krijgen om de vrijwilligers en bezoekers van het SamenhuiS een leuke dag uit te geven.

VriendenLoop in 2022

“De verwachting is dat we door deze acties een hoger bedrag op kunnen halen en dan dient zich de mogelijkheid aan om nieuwe, lokale, doelen te steunen. Het spreekt voor zich dat ook die doelen op een zorgvuldige wijze geselecteerd zullen worden”, aldus de organisatie. De deelnemers die al hebben betaald, kunnen het inschrijfgeld natuurlijk terugkrijgen. “Je kunt er ook voor kiezen om de inschrijving in stand te houden want het staat voor ons vast dat de VriendenLoop in 2022 plaats zal vinden.”

De verkochte loten en het reeds opgehaalde geld kunnen ingeleverd worden op donderdag 23 september 2021. Tussen 19:00 uur en 21:00 uur zijn deelnemers van harte welkom bij Rijschool Rijnland aan de Schans 21 in Alphen aan den Rijn. De uitslag van de loterij zal op 27 september bekend worden gemaakt via social media en zal ook terug te vinden zijn op de website www.vriendenvandichtbij.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:21

Let op: de eikenprocessierups is er weer

De eerste eikenprocessierupsen zijn weer aangetroffen. Tussen mei en augustus kunnen deze beestjes zorgen voor jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen.

Wonen en bouwen vandaag 12:58

Verdichting in Alphen aan den Rijn: maatschappelijke opgaven en afweging

De verdichtingsinitiatieven van de Gemeente Alphen aan den Rijn gaan niet alleen over het bouwen in de gemeente, maar houden ook rekening met maatschappelijke belangen. Met gebruik van een afwegingskader beoordeelt de gemeente wat wel of niet wenselijk is.

Advertorial Evenementen vandaag 10:26

Vikingen strijken weer neer in Museumpark Archeon

De Vikingen zijn dit Hemelvaartweekend voor de 24e keer in Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.

Muziek vandaag 09:10

Harmonie Arti Alphen gooit de deuren open

Harmonie Arti Alphen gooit de deuren open voor iedereen met liefde voor muziek maken. Op 31 mei is er een Open Repetitie bij alle orkesten: de opleidingsorkesten Toetie en Jong Arti, en concertharmonie Groot Arti.