Google Maps

Nieuw hondenspeelpark als openbaar terrein? Alphense Hondenbezitter is fel tegen

Op tafel liggen twee opties: een besloten hondenpark of een openbaar terrein voor alle Alphense honden. Stichting de Alphense Hondenbezitter is duidelijk over hun voorkeur. “In de openbare variant zouden wij van alles moeten, maar kunnen en mogen we niets. Daar passen we als stichting voor.”

De Alphense Hondenbezitter maakt al een aantal jaren gebruik van een terrein op De Schans voor de activiteiten van de leden en hun honden. Het ging om een tijdelijke voorziening. Nu moet er een permanent losloopgebied komen aan het Goudse Rijpad. Hiervoor zijn twee opties: het terrein wordt door de Alphense Hondenbezitter gehuurd óf het wordt een openbaar terrein voor alle Alphense honden.

Waar de variant van een openbaar terrein opeens vandaag komt, vindt de Alphense Hondenbezitter onbegrijpelijk. “Sinds maart 2021 heeft de Alphense Hondenbezitter aangegeven bij verantwoordelijk wethouder Gert-Jan Schotanus dat zij als stichting alleen hun naam gaan verbinden aan een gesloten park. Sindsdien is dit altijd het uitgangspunt geweest. Ineens popte in oktober de variant openbaar weer op de proppen. Dit was een soort van konijn uit de hoge hoed”, zo laat voorzitter Richard Deijs weten.

Voor de stichting is de optie van een openbaar terrein, waarbij de stichting de grond onder de accommodatie mag huren van de gemeente, geen optie. “We mogen dan geen inkomsten genereren, maar moeten wel een toiletvoorziening faciliteren en beheren, de kosten betalen, klein onderhoud verrichten en opdraaien voor kleinschalige kosten. In deze variant krijgt de gemeente de lusten en de stichting de lasten. Dit hebben wij in meerdere mails bij de wethouder, teamleider en de griffie nog aangegeven, maar dat wordt nergens vermeld."

De Alphense gemeenteraad zal binnenkort besluiten welke variant de voorkeur krijgt.

Een ontwerpschets van het terrein kun je hier bekijken. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”