Alphens.nl

Nieuw in Alphen: pratend speeltoestel van € 45.000 in Europapark

Wie afgelopen week in het Europapark is geweest heeft het vast al gezien. Tegenwoordig staat daar een grote groene boog. Wat er zo bijzonder is aan de boog? Het praat!

Nog nooit kreeg Alphen zo’n futuristisch speeltoestel. Het apparaat, genaamd de ‘Yalp Sona’ werkt op zonne-energie en is verplaatsbaar naar andere speelplekken. Ook is het een inclusief toestel, want kinderen in een rolstoel kunnen ook onder de boog spelen. Door deze boog kunnen kinderen, jeugd, maar ook volwassenen samen spelen. Dit zal zorgen voor meer cohesie in de wijk.

Verder is dit een goed alternatief voor ‘traditionele’ sporten volgens het bedrijf. “De jeugd wordt uitgedaagd tot sport, zonder dat ze eerst lid moeten worden van een sportvereniging.”

Vijf spellen

“Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen”, zo legt Yalp Nederland uit. “De Yalp Sona speelt muziek en geeft beweegopdrachten. Bovenin de boog zit een camera die precies ziet wat de personen op de vloer doen. In de vloer zitten dus geen sensoren! De vloer is vrij toegankelijk en meerdere personen kunnen er tegelijkertijd op spelen.”

De boog bevat vijf verschillende spellen, die uitgelegd worden door middel van de beweegopdrachten via een speaker. Zo kan er een variant op ‘stoelendans’ worden gespeeld. Niet elk spel is echter even populair onder de gebruikers. Ook heeft de boog wat mogen kosten. De gemeente heeft het wel € 45.000 voor neergelegd. Dit vanwege alle elektronica.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.