Advertorial Politiek

Nieuw Kenniscentrum op gebied van duurzaamheid

Samenwerken moet ervoor zorgen dat het leven in Alphen aan den Rijn nog fijner wordt. Dit kan de gemeente echter niet alleen. Vrijwilligers moeten zich hier ook voor inzetten. Ad Faasse wil zich bijvoorbeeld hard maken voor een Kenniscentrum op het gebied van duurzaamheid.

"We beginnen niet bij nul, maar we moeten wel veel doen de komende jaren", aldus burgemeester Liesbeth Spies tijdens een bijeenkomst donderdag 28 juni op De Werf in Alphen aan den Rijn. "Wij kunnen het niet alleen, daar hebben we de hele samenleving bij nodig." Samenwerking wordt onder meer gezocht voor het thema duurzaamheid.

Kenniscentrum

Een nieuwe organisatie op dit terrein is die onder leiding van Ad Faasse. Hij wil een Kenniscentrum opzetten samen met onder meer gemeenten Leiden en Nieuwkoop, Naturalis, TU Delft, hbo-opleiding INHolland, VOA, Greenport Boskoop, EDBA, Alpen Marketing en Groene Cirkels. "We moeten naar een circulaire economie, anders wordt het niets. Vanuit de Groene Stad met LEF verwacht ik slimme verbindingen. Die komen bijvoorbeeld nu al op social media tot stand", meldde Faasse voordat hij samen met wethouder Leo Maat zijn handtekening zette.

Symbolische handtekening

Op De Werf waren veel Alphense organisaties bij elkaar gekomen om een symbolische handtekening te zetten. "We moeten samen, met elkaar, werken aan een samenleving waarin de inwoners van onze gemeente zich nog beter thuis voelen. Wij plaatsen de kaders en wij faciliteren, maar veel werk moet door vrijwilligers worden gedaan", aldus de burgemeester.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:34

Nieuwe schetsontwerpen van appartementencomplex De Barones

Aan de Prinses Margrietstaat 3 wordt een oud kantoorpand omgetoverd tot een woongebouw met 131 appartementen. De appartementen zijn onder andere bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met of zonder kinderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:22

Wie wordt de nieuwe Klimaatburgemeester van Alphen aan den Rijn?

Tijdens de Nationale Klimaatweek dit najaar komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is. Zij zijn, ook in onze gemeente, op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 14:09

Deze week in Bioscoop Castellum

Komende week is het volop genieten in Castellum met twee prachtige kwaliteitsfilms: de snijdende satire El Buen Patrón en een moderne versie van Romeo & Julia: Ali & Ava.