Josh Walet
Natuur en recreatie

Nieuw konijnenverblijf voor kinderboerderij Zegersloot

Stichting Alphense Kinderboerderijen heeft groen licht gekregen voor de bouw van het nieuwe konijnenverblijf. Dit is goed nieuws voor SAK want dit betekent dat het welzijn van de konijnen wordt verbeterd omdat zij in groepshuisvesting met buitenlucht en meer ruimte kunnen leven.

De stichting had al een tijdje een ontwerp op de tekentafel liggen en het budget om de materialen aan te schaffen was er ook dankzij vele sponsoren. De stichting had alleen nog akkoord nodig van de gemeente om te mogen beginnen met de bouw van het nieuwe verblijf. De stichting blijft ondanks alle onduidelijkheid over de toekomst van kinderboerderij Bospark positief gestemd. Eerdaags zullen zij beginnen met de bouw van het nieuwe verblijf.
Afgelopen jaar hebben diverse bedrijven en instellingen geld ingezameld om het nieuwe konijnenhok te realiseren. De volgende sponsoren schonken €250,- of meer:

Zomerspektakel 2018 (€6.230)
- ING Bank (€3.000)
- Mijn Tafel (€1857)
- Braderiecomité van De Bron (€750)
- Vrijwilliger/Begunstiger (€500)
- Basisschool de Rank (€343)
- Stichting Alphense Kringloop (€250)

Toekomst kinderboerderij Bospark
Vanavond staat er een commissievergadering op de agenda waarin de gemeente spreekt over de toekomst van de kinderboerderijen. Enkele maanden geleden maakte de gemeente bekend dat zij kinderboerderij Bospark willen sluiten omdat er niet genoeg budget is. De kinderboerderij zou dan weer het oorspronkelijke hertenkamp worden. De gemeente kreeg veel negatieve reacties op dit besluit, ook SAK is het niet eens met de sluiting van kinderboerderij Bospark net als verschillende politieke partijen. Zij startte een petitie, die is bijna 2000 keer ondertekend.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.