Nieuw en modern zorgcomplex op locatie van Rijnzate

ActiVite gaat aan de Magnoliastraat in Alphen aan den Rijn het huidige woon-zorgcentrum Rijnzate slopen en herbouwen tot een nieuw modern woon-zorgcentrum. Het college besloot om mee te werken aan het aanpassen van het bestemmingsplan om de sloop en herbouw mogelijk te maken.

"We zijn straks een mooi en modern zorgcomplex rijker in Alphen aan den Rijn. In het nieuwe woon-zorgcomplex komen evenveel appartementen als in het oude complex, alleen zijn ze groter en moderner, passend bij de eisen van deze tijd. De nieuwbouw op deze locatie is een impuls voor de optimalisering van het nieuwe Bospark en de entree naar het Bospark aan de zuidzijde," aldus wethouder Gerard van As.

Om het woon-zorgcentrum mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan Rijnzate Alphen aan den Rijn opgesteld. Het ontwerp van dit bestemmingsplan ligt van 22 december tot en met 1 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis. Tijdens die periode kan men zienswijze indienen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.

Sport vandaag 08:09

Alphia in de hoek waar de klappen vallen

Alphia zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De start van de tweede seizoenshelft loopt nog niet zoals de Alphianen gehoopt hadden.