PR NIersman persfoto

Nieuw ontwerp bestemmingsplan Rijnpark Koudekerk

Voor de locatie Rijnpark tussen Koudekerk en de polder Gnephoek wordt een nieuw  bestemmingsplan ingediend. De grootste wijziging betreft het opschuiven van geplande woningen in de oostelijke bocht naar het westen.

De bouwlocatie Rijnpark in Koudekerk is al jaren onderwerp van een meningsverschil tussen de gemeente Alphen aan den Rijn, en voorheen Rijnwoude, en Latexfalt. Dit bedrijf heeft een geurcontour die het gehandhaafd wil zien om eventuele problemen in de toekomst voor te zijn.

De contour loopt echter door het oostelijke deel van de bouwplannen van ontwikkelaar Niersman. Na een door de gemeente verloren procedure bij de Raad van State is nu het plan in onderling overleg aangepast.

De 273 woningen worden gebouwd, maar de locatie is gewijzigd. Het deel Slinger is vanuit de oostelijke bocht richting westen verplaatst (illustratie oude situatie). Deze woningen vallen nu buiten de geurcontour van het nabij gelegen Latexfalt. Het nieuwe bestemmingsplan ligt ter inzage.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.