Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn

Nieuw pad tussen Westkanaalweg en Windepad

De gemeenteraad vindt het een prima idee om de Westkanaalweg te verbinden met het Windepad. Zo ontstaat aan de rand van Alphen aan den Rijn een complete wandelroute die het openbare wandelgebied Landgoed Verboom verbindt met de stad.

Het geplande wandelpad loopt over het terrein van Westkanaalweg 20 en met de eigenaar hiervan kon eerder geen overeenstemming worden bereikt. Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn (SLA) heeft zich ingespannen om met een oplossing te komen. De eigenaar zal de bestaande woning op de percelen vervangen door twee nieuwe en zal ook voormalige agrarische opstallen slopen.

Het nieuwe wandelpad maakt het mogelijk om vanaf Ter Aar, de wijk Ridderveld en Zegersloot Noord een mooie route af te leggen die ook voor onderlinge verbinding zorgt. Het ontbreken van een pad tussen de Westkanaalweg en het Windepad maakte dit onmogelijk.

Aangelegd wordt een onverhard boerenland-pad van ongeveer 500 meter dat landschappelijk wordt ingepast met horsten van bomen en struiken en met inheemse struiken. Ook wordt een rij knotwilgen aangelegd. Volgens de boerenland-padregels is dit pad vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

De aanleg en het beheer van het nieuw wandelpad, inclusief aangrenzende gronden, wordt als natuurgebied door SLA op zich genomen.

Foto: Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn (in toelichting op voorstel)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.