Josh Walet

Nieuw parkeerbeleid Alphense centrum 1 oktober van start

Het is definitief. Per 1 oktober kunnen consumenten gratis parkeren in het Alphense centrum. Eerder stond de datum nog niet vast, maar de betrokken partijen zijn daar nu over uit.  

Eerder deze maand werd bekend dat parkeren in het centrum van Alphen op korte termijn gratis wordt voor het winkelend publiek. Zowel winkeliers als Eric Carree, voorzitter van de VOA, lieten weten positief gestemd te zijn. De betrokken partijen geven nu duidelijkheid over de datum waarop het nieuwe parkeerbeleid wordt ingevoerd: 1 oktober.

Uitrijkaarten
Bij de gemeente kunnen winkeliers voor een klein bedrag uitrijkaarten aanschaffen voor hun klanten. Wanneer klanten een bepaald bedrag besteden aan producten in de winkel, ontvangen zij een uitrijkaart. Consumenten kunnen met deze uitrijkaart gratis parkeergarage Castellum of parkeerdak Aarhof verlaten.

Herkenbaar beeldmerk
Speciaal voor het gratis parkeren in het Alphense centrum is er een herkenbaar beeldmerk ontworpen. Deelnemende winkels zullen duidelijk te herkennen zijn, namelijk met een sticker van het beeldmerk op hun raam of deur.

Wanneer dit succesvol blijkt, zal er in 2020 loyaliteitsprogramma worden ingevoerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:12

Hoe ziet een bezoek aan Archeon of Avifauna eruit? Nou, zo!

Archeon en Avifauna, de grootste trekpleisters van Alphen, zijn weer geopend voor bezoekers. Maar wel met aangepaste maatregelen. “Beide parken hebben afgelopen weken kei-hard gewerkt aan maatregelen waardoor ze weer veilig open kunnen. De bezoekers zijn weer welkom,“ zegt wethouder Kees van Velzen.

Advertorial Overige gisteren 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen gisteren 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige gisteren 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen gisteren 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.

Calamiteiten gisteren 15:39

Meerdere inbraken in Kerk en Zanen

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 juni zijn er meerdere inbraken geweest in Kerk en Zanen. Het betreft inbraken bij woningen in de Vuurlaan en de Braziliëstraat.