Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuw plan voor Stadhuisplein: vergroeningswerkzaamheden worden eind oktober afgerond

De vergroeningswerkzaamheden bij het Stadhuisplein liggen al een tijdje stil vanwege de vondst van schadelijke stoffen. Met een nieuw plan zullen de werkzaamheden eind oktober afgerond zijn.

Tijdens de werkzaamheden aan het Stadhuisplein werden schadelijke PAK-stoffen (organische stoffen die ontstaan door onvolledige verbranding, red.) aangetroffen, evenals minerale oliën en metalen. Bij de graafwerkzaamheden werden twee medewerkers onwel. Zij hadden last van hun luchtwegen. Hierop werden de werkzaamheden stilgelegd.

Na het incident is een melding ingediend bij Omgevingsdienst Midden-Holland, die vervolgens de gronden zal saneren. “De grond wordt tot ca. 80 cm diepte onder maaiveldniveau afgegraven, wat voldoende zou moeten zijn om de leiding te kunnen verwijderen.” Door de jaarmarkt zullen de werkzaamheden niet eerder hervatten dan op 22 september.

Twee scenario’s

Voor de hervatting van de werkzaamheden zijn twee scenario’s geschetst. Zo zal Scenario 1 het huidige inrichtingsplan handhaven en zullen zowel het zuidelijke groenvaklocatie plus het boomvak voor de ABN-AMRO bank worden gesaneerd. Bij Scenario 2 wordt het boomvak voor de ABN-AMRO verplaatst zodat dit buiten het restverontreinigingsgebied valt.

De gemeente wil geen enkel risico nemen en kiest daarom voor Scenario 1. “Na besluitvorming zal er zo spoedig mogelijk een opdracht tot sanering aan de aannemer worden verstrekt.” Het terrein zal afgesloten blijven met hekken en ook zal worden aangegeven dat het een saneringslocatie betreft. Tijdens de werkzaamheden worden passanten en omwonenden op voldoende afstand gehouden, waardoor er geen gezondheidsrisico’s zijn.

Met de voorlopige planning van Scenario 1 zullen de werkzaamheden 25 oktober afgerond worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.