Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuw plan voor Stadhuisplein: vergroeningswerkzaamheden worden eind oktober afgerond

De vergroeningswerkzaamheden bij het Stadhuisplein liggen al een tijdje stil vanwege de vondst van schadelijke stoffen. Met een nieuw plan zullen de werkzaamheden eind oktober afgerond zijn.

Tijdens de werkzaamheden aan het Stadhuisplein werden schadelijke PAK-stoffen (organische stoffen die ontstaan door onvolledige verbranding, red.) aangetroffen, evenals minerale oliën en metalen. Bij de graafwerkzaamheden werden twee medewerkers onwel. Zij hadden last van hun luchtwegen. Hierop werden de werkzaamheden stilgelegd.

Na het incident is een melding ingediend bij Omgevingsdienst Midden-Holland, die vervolgens de gronden zal saneren. “De grond wordt tot ca. 80 cm diepte onder maaiveldniveau afgegraven, wat voldoende zou moeten zijn om de leiding te kunnen verwijderen.” Door de jaarmarkt zullen de werkzaamheden niet eerder hervatten dan op 22 september.

Twee scenario’s

Voor de hervatting van de werkzaamheden zijn twee scenario’s geschetst. Zo zal Scenario 1 het huidige inrichtingsplan handhaven en zullen zowel het zuidelijke groenvaklocatie plus het boomvak voor de ABN-AMRO bank worden gesaneerd. Bij Scenario 2 wordt het boomvak voor de ABN-AMRO verplaatst zodat dit buiten het restverontreinigingsgebied valt.

De gemeente wil geen enkel risico nemen en kiest daarom voor Scenario 1. “Na besluitvorming zal er zo spoedig mogelijk een opdracht tot sanering aan de aannemer worden verstrekt.” Het terrein zal afgesloten blijven met hekken en ook zal worden aangegeven dat het een saneringslocatie betreft. Tijdens de werkzaamheden worden passanten en omwonenden op voldoende afstand gehouden, waardoor er geen gezondheidsrisico’s zijn.

Met de voorlopige planning van Scenario 1 zullen de werkzaamheden 25 oktober afgerond worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.