Google Street View

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Bij het onbemande tankstation komen vier plekken voor het tanken van benzine en zes snellaadplaatsen. Maar mocht er voldoende vraag naar zijn, dan wil Van Eijk uitbreiden naar acht plekken om te tanken en maar liefst zesentwintig snellaadplekken, plus eventueel een waterstoftankstation. Bij het tankstation komt geen winkel, wasgelegenheid en geen vrachtwagen parkeerplaatsen.

Van Eijk heeft een fietsenzaak in Ter Aar en heeft al twee keer eerder het plan gehad voor een tankstation. Het eerste plan van tien jaar geleden, voor een tankstation bij de afrit naar Leimuiden, ging vanwege weerstand uit het dorp niet door. Het tweede plan voor een tankstation bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de andere kant, werd afgeblazen omdat het verwerven van de grond te tijdrovend zou zijn. Zijn hoop is nu gericht op de locatie, bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem stemden afgelopen week in met het plan van Van Eijk. Wanneer ook de gemeenteraad akkoord gaat wordt het bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegd. Als er geen bewaar op wordt gemaakt dan kan de vergunningsprocedure beginnen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.