Google Street View

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Bij het onbemande tankstation komen vier plekken voor het tanken van benzine en zes snellaadplaatsen. Maar mocht er voldoende vraag naar zijn, dan wil Van Eijk uitbreiden naar acht plekken om te tanken en maar liefst zesentwintig snellaadplekken, plus eventueel een waterstoftankstation. Bij het tankstation komt geen winkel, wasgelegenheid en geen vrachtwagen parkeerplaatsen.

Van Eijk heeft een fietsenzaak in Ter Aar en heeft al twee keer eerder het plan gehad voor een tankstation. Het eerste plan van tien jaar geleden, voor een tankstation bij de afrit naar Leimuiden, ging vanwege weerstand uit het dorp niet door. Het tweede plan voor een tankstation bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de andere kant, werd afgeblazen omdat het verwerven van de grond te tijdrovend zou zijn. Zijn hoop is nu gericht op de locatie, bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem stemden afgelopen week in met het plan van Van Eijk. Wanneer ook de gemeenteraad akkoord gaat wordt het bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegd. Als er geen bewaar op wordt gemaakt dan kan de vergunningsprocedure beginnen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.