CDA Alphen aan den Rijn

Nieuw raadscommissielid (CDA) Sociaal en Maatschappelijk Domein stelt zich voor

Even voorstellen? Marise van ’t Wout is sinds april lid van de Raadscommissie Sociaal en Maatschappelijk Domein voor het CDA.

Marise is 22 jaar, geboren en opgegroeid in het mooie Boskoop. Haar vader is, hoe kan het ook anders, boomkweker en haar moeder werkt in het speciaal onderwijs. Echter, haar politieke interesse heeft ze niet van haar ouders. Deze interesse is gegroeid op de middelbare school tijdens het volgen van het vak maatschappijwetenschappen.

“Al snel kwam ik erachter dat het gedachtegoed van het CDA mij het meeste aanspreekt, waarin de mens en de samenleving als ‘gemeenschap van gemeenschappen’ centraal staan en níet de overheid”, vertelt ze. “Als individu ben je onderdeel van een groter geheel, en ik denk dat de wereld een stukje mooier zou zijn als ieder zich daar bewust van zou zijn, en ieder die over genoeg middelen beschikt zijn verantwoordelijkheid daarvoor zou dragen; gespreide verantwoordelijkheid.”

In het dagelijks leven is Marise student aan de Universiteit Utrecht. “Ik ben bijna klaar met mijn Bachelor Sociologie, waarvoor ik mijn scriptie heb geschreven over het effect van altruïsme op politieke participatie en politieke oriëntatie. In september start aan ik de Master ‘History of Politics and Society’, ook in Utrecht. Ook help ik als fractieondersteuner de CDA fractie met de communicatie en overige activiteiten.”

In de raadscommissie hoopt de 22-jarige mee te kunnen werken aan de grote (en kleine) uitdagingen die er binnen het Sociaal en Maatschappelijk Domein in de gemeente Alphen aan den Rijn spelen. “De tijd zal nog leren welke specifieke portefeuille ik toebedeeld zal krijgen. Voor nu is het vooral veel stukken lezen en veel luisteren, al zijn de eerste vragen in de commissievergadering van 27 mei al gesteld! Ik zie ernaar uit steeds meer mijn steentje bij te kunnen dragen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 17:00

Culinair avondje uit: Alphens Restaurantweek is van start gegaan

“Ober, mag ik de rekening?” Tja, en dat is tijdens de Alphens Restaurantweek eigenlijk best een aangename verrassing. Een meergangenmenu voor 25, 30 of 35 euro per persoon. En dat elke dag, elf dagen lang. De smakelijkste week van Alphen en omstreken is van start gegaan!

Politiek plein vandaag 14:36

D66 Alphen aan den Rijn is tegen gratis parkeren in centrum

D66 is tegen de invoering van de eerste anderhalf uur gratis parkeren in het stadscentrum en de verbinding die is gelegd met de Onroerend Zaak Belasting. Als uitruil zal de OZB voor winkeliers worden verhoogd.

Advertorial Winkels vandaag 13:04

Wijnen voor de koude winterdagen bij La Bodega ‘87

Krijg jij ook helemaal zin om het in huis gezellig te maken en een lekker uitgebreid herfstdiner op tafel te zetten? Daar hoort natuurlijk wel een heerlijke wijn bij van La Bodega ’87! Nu de herfst echt is begonnen kan je bij La Bodega ’87 terecht voor wijnen die goed bij dit seizoen passen.