CDA Alphen aan den Rijn

Nieuw raadscommissielid (CDA) Sociaal en Maatschappelijk Domein stelt zich voor

Even voorstellen? Marise van ’t Wout is sinds april lid van de Raadscommissie Sociaal en Maatschappelijk Domein voor het CDA.

Marise is 22 jaar, geboren en opgegroeid in het mooie Boskoop. Haar vader is, hoe kan het ook anders, boomkweker en haar moeder werkt in het speciaal onderwijs. Echter, haar politieke interesse heeft ze niet van haar ouders. Deze interesse is gegroeid op de middelbare school tijdens het volgen van het vak maatschappijwetenschappen.

“Al snel kwam ik erachter dat het gedachtegoed van het CDA mij het meeste aanspreekt, waarin de mens en de samenleving als ‘gemeenschap van gemeenschappen’ centraal staan en níet de overheid”, vertelt ze. “Als individu ben je onderdeel van een groter geheel, en ik denk dat de wereld een stukje mooier zou zijn als ieder zich daar bewust van zou zijn, en ieder die over genoeg middelen beschikt zijn verantwoordelijkheid daarvoor zou dragen; gespreide verantwoordelijkheid.”

In het dagelijks leven is Marise student aan de Universiteit Utrecht. “Ik ben bijna klaar met mijn Bachelor Sociologie, waarvoor ik mijn scriptie heb geschreven over het effect van altruïsme op politieke participatie en politieke oriëntatie. In september start aan ik de Master ‘History of Politics and Society’, ook in Utrecht. Ook help ik als fractieondersteuner de CDA fractie met de communicatie en overige activiteiten.”

In de raadscommissie hoopt de 22-jarige mee te kunnen werken aan de grote (en kleine) uitdagingen die er binnen het Sociaal en Maatschappelijk Domein in de gemeente Alphen aan den Rijn spelen. “De tijd zal nog leren welke specifieke portefeuille ik toebedeeld zal krijgen. Voor nu is het vooral veel stukken lezen en veel luisteren, al zijn de eerste vragen in de commissievergadering van 27 mei al gesteld! Ik zie ernaar uit steeds meer mijn steentje bij te kunnen dragen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.