'Nieuw Rijnzate' herrijst op plek gesloopt zorgcentrum

Het nieuwe woonservicecentrum 'Nieuw Rijnzate' moet in het tweede kwartaal van 2018 de deuren openen, zo meldt zorgorganisatie ActiVite. Het zorgcentrum wordt gerealiseerd op de huidige plek van Rijnzate in Alphen aan den Rijn.

Op de locatie nabij het centrum van Alphen aan den Rijn, zal ActiVite een nieuwe locatie ontwikkelen voor ouderen met een lichamelijke zorgvraag. De bewoners van woonservicecentrum St. Joseph aan de Prins Hendrikstraat verhuizen naar de nieuwbouw, omdat het huidige pand niet meer voldoet aan de huidige normen voor verzorgings- en verpleeghuiszorg. 

Afhankelijk van de zorgindicatie van elke bewoner, bestaat de mogelijkheid te kiezen voor één van de andere locaties van ActiVite.

Woningen in pand St. Joseph
Ondanks dat het gebouw aan de Prins Hendrikstraat niet meer geschikt is als zorgcentrum, is het pand wel geschikt om te bewonen voor andere doelgroepen. WonenCentraal is druk bezig om plannen uit te werken voor de toekomst van het gebouw St. Joseph.

Het gebouw staat op een goede plek: vlak bij het station en in het centrum. Daarnaast is het gebouw voorzien van kamers die allemaal een eigen wc en badkamer en kleine kookgelegenheid hebben. De woningen zullen geschikt zijn voor onder andere studenten, jongeren, vergunninghouders en alleenstaanden, zoals mensen in scheiding.

De komende maanden gaat wonenCentraal dit plan verder uit werken. 

Foto: De puinhopen na het slopen van Rijnzate // Fotograaf: Josh Walet


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.