Bloemen Architecten

Nieuw Van der Valk Hotel loopt forse vertraging op

Het geplande hotel langs de N11 bij de Goudse Schans van het Van der Valk concern had er al moeten staan, maar het heeft onder meer door de covid-crisis vertraging opgelopen. Nu is er echter schot in de zaak en de plannen komen in het eerste kwartaal van volgend jaar naar de gemeenteraad. Aldus wethouder Gerard van As.

Sinds het bekendmaken van de plannen van Van der Valk voor een hotel in Alphen aan den Rijn in 2018 is er weinig vooruitgang. In 2019 werd wel het koopcontract getekend. En daarna was er een oorverdovende stilte. Ondertussen dringt het bedrijfsleven steeds harder aan op een hotel en wil ook de toeristische sector weten of er eindelijk iets gaat gebeuren. Vandaar dat Gert van der Ham (D66) donderdagavond 14 oktober vragen stelde in de gemeenteraadsvergadering.

De vertraging is, gelukkig, niet helemaal aan de crisis van de afgelopen anderhalf jaar te wijten. "Er is een wijziging in de plannen. Het hotel zou op een eiland komen, maar het moet groter worden en dus is er een groter kavel aangekocht", meldt Van As. En nee, er komt geen tweede hotel van een andere initiatiefnemer.

"Het ontwerp bestemmingsplan is afgelopen week aangeleverd. We denken dat in het eerste kwartaal van 2022 de besluitvormig volgt. En de start van de bouw verwachten we eind volgend jaar of begin 2023."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kinderen gisteren 15:58

Belangrijke bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen: reflexintegratie

Reflexintegratie is een nog relatief onbekend onderwerp in de hulpverlening, maar zeker niet onbelangrijk. Bij De Praktijk4Kids wordt behandeling aangeboden op het gebied van reflexintegratie. In deze blog word je meegenomen in wat reflexintegratie inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kunt.

Coronavirus in Alphen gisteren 13:47

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.