Willem van Harskamp via Allemaal Alphenaren

Nieuw verkeersbord moet hangjongeren weren

Onder de Albert Schweitzerbrug en de Koningin Julianabrug in Alphen staat sinds enkele dagen een nieuw verkeersbord. Het doel van het verkeersbord? Hangjongeren weren om zo overlast te voorkomen.

Er komen bij de politie regelmatig meldingen binnen van overlast, wat vaak door hangjongeren wordt veroorzaakt. Dit geldt ook voor de plek op de Oudshoornseweg, onder de Albert Schweitzerbrug. In gesprek gaan en de jongeren wegsturen lijkt niet genoeg te helpen. Daarom heeft de gemeente een nieuw bord geïntroduceerd.

Op het nieuwe bord staat de tekst: “Het is verboden zich zonder redelijk doel of op voor anderen hinderlijke wijze zich hier op te houden, deze ruimte te verontreinigen dan wel of te gebruiken voor een ander doel dan waarvoor bestemd. (Artikel 2:50 APV)”

Door dit nieuwe verkeersbord krijgen handhavers de mogelijkheid om op te treden als hangjongeren zich hier niet aan houden. Op deze manier hoopt de gemeente de overlast te verminderen, wat zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Er wordt nog gekeken naar andere plekken in Alphen waar het nieuwe verkeersbord mogelijk nut kan hebben.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”