Nieuw voorstel subsidie zwembaden duurt nog even

Het duurt nog twee tot drie maanden voordat wethouder Gert-Jan Schotanus met een nieuw voorstel voor de financiering van de Alphense zwembaden naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn gaat.

Na de onrustige raadscommissievergadering van donderdag 7 maart is nu de vraag: wat gaat wethouder Schotanus doen? Zijn voorstel om 287.000 euro over 2018 bij te dragen en de subsidie te bevriezen op het niveau 2018 plus een onderzoek naar de toekomst, kreeg de handen niet op elkaar. De voltallige oppositie wil eerst antwoorden voordat er een raadsvoorstel met een, nieuwe, subsidieregeling naar de gemeenteraad kan.

"De politieke partijen hebben veel vragen. We gaan nu eerst zorgen dat er antwoorden komen", aldus Schotanus. "We moeten nu wel even kijken hoe groot de acute nood bij de zwembaden is. Ik wil in geen geval de sleutel terugkrijgen."
Volgens Remco Pielstroom, directeur van De Thermen 2 de exploitant van de Alphense zwembaden, is een subsidiebedrag van 1,5 miljoen euro niet realistisch. Dan wordt het heel moeilijk om de huur aan de gemeente te betalen.
Schotanus begrijpt dat er onrust is ontstaan onder het personeel van De Hoorn en AquaRijn en onder de bezoekers. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We gaan dit hoe dan ook oplossen."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Alphense Zendmast gisteren 15:23

Zendmast kleurt roze voor Stichting TuTu

Kijk je zaterdagavond naar de Alphense zendmast? Dan zal je zien dat de toren roze verlicht is. Dit vanwege het Vier De Leven Feest van Stichting TuTu.

Advertorial Overige gisteren 14:06

Met Alphens Bootverhuur kan iedereen genieten van een dag op het water

Waar je ook heen gaat, varen is altijd een goede manier om te ontspannen en te genieten. En varen over de Rijn is toch wel een van de mooiste manieren om Alphen aan den Rijn te bekijken. Of heerlijk naar het Braassemermeer om daar even te plonsen. Varen door de grachten van Leiden of de Nieuwkoopse plassen op. Het behoort nu allemaal tot de mogelijkheden.