Artist Impression BEMOG

Nieuw woonplan De Kroon in stadshart Alphen aan den Rijn

De gemeente heeft op 12 juli jl. gunning verleend aan BEMOG Projektontwikkeling om hun plan voor het stadshart van Alphen aan den Rijn uit te gaan voeren. De architectuur is verzorgd door KOW architecten en het landschap is ingericht door LAP. In het hoogwaardige woonplan, dat wordt gebouwd aan de noordzijde van de Kromme Aar, worden naar schatting 11 stadsvilla’s, 36 appartementen, 9 duplexwoningen en een parkeergarage gerealiseerd.

De signatuur van het plan past volgens wethouder Gerard van As goed binnen de plannen van de stad om de woondynamiek in het hart van Alphen een stevige impuls te geven. Daarnaast wordt flink ingezet op een duurzaam woonproduct én het verminderen van de milieu-impact tijdens de bouw van de woningen. Iets wat past bij de ambitie van Alphen aan den Rijn om in 2050 volledig energieneutraal te zijn op het gebied van bouwen en wonen.

Centrumplan met groenpark ertussen
Ontwikkelaar BEMOG heeft bij de voorstellen gekozen voor een architectuur die past bij het historische hart van de stad en de andere ontwikkelingen op het Thorbeckeplein. ‘De Kroon van Alphen’, zoals het project gaat heten, spiegelt zich bij oplevering in formaat en uitstraling aan de nieuwe bibliotheek schuin tegenover het appartementengedeelte. Het plan start met vierlaagse hoogbouw en een ronde gevel op het Thorbeckeplein en strekt zich voorts uit langs de Thorbeckestraat. Tussen de woningen en de Kromme Aar wordt een groen park met bijzondere bomen en heesters aangelegd, dat iedere Alphenaar kan gebruiken voor een wandeling, ontmoeting of rustpauze.

Vele woonfuncties
Het woonaanbod in de Kroon van Alphen gaat een grote diversiteit aan bestaande en nieuwe Alphenaren bedienen. Daarbij is goed gekeken naar de woonbehoefte van kopers binnen de gemeente. De oppervlakten van de appartementen, duplexwoningen en stadsvilla’s lopen dan ook uiteen van ca. 80 tot ca. 250 m2. Werken en praktijk aan huis, parkeren onder de eigen woning en een blijvend uitzicht over het park richting het water zijn belangrijke kenmerken van het nieuwe plan. 
De Kroon van Alphen zal naar verwachting aan het begin van 2020 in verkoop worden gebracht. In september van dit jaar wordt het vergunningentraject opgestart. 

Voor meer informatie kunt u zich inschrijven op www.dekroonvanalphen.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?