Artist Impression BEMOG

Nieuw woonplan De Kroon in stadshart Alphen aan den Rijn

De gemeente heeft op 12 juli jl. gunning verleend aan BEMOG Projektontwikkeling om hun plan voor het stadshart van Alphen aan den Rijn uit te gaan voeren. De architectuur is verzorgd door KOW architecten en het landschap is ingericht door LAP. In het hoogwaardige woonplan, dat wordt gebouwd aan de noordzijde van de Kromme Aar, worden naar schatting 11 stadsvilla’s, 36 appartementen, 9 duplexwoningen en een parkeergarage gerealiseerd.

De signatuur van het plan past volgens wethouder Gerard van As goed binnen de plannen van de stad om de woondynamiek in het hart van Alphen een stevige impuls te geven. Daarnaast wordt flink ingezet op een duurzaam woonproduct én het verminderen van de milieu-impact tijdens de bouw van de woningen. Iets wat past bij de ambitie van Alphen aan den Rijn om in 2050 volledig energieneutraal te zijn op het gebied van bouwen en wonen.

Centrumplan met groenpark ertussen
Ontwikkelaar BEMOG heeft bij de voorstellen gekozen voor een architectuur die past bij het historische hart van de stad en de andere ontwikkelingen op het Thorbeckeplein. ‘De Kroon van Alphen’, zoals het project gaat heten, spiegelt zich bij oplevering in formaat en uitstraling aan de nieuwe bibliotheek schuin tegenover het appartementengedeelte. Het plan start met vierlaagse hoogbouw en een ronde gevel op het Thorbeckeplein en strekt zich voorts uit langs de Thorbeckestraat. Tussen de woningen en de Kromme Aar wordt een groen park met bijzondere bomen en heesters aangelegd, dat iedere Alphenaar kan gebruiken voor een wandeling, ontmoeting of rustpauze.

Vele woonfuncties
Het woonaanbod in de Kroon van Alphen gaat een grote diversiteit aan bestaande en nieuwe Alphenaren bedienen. Daarbij is goed gekeken naar de woonbehoefte van kopers binnen de gemeente. De oppervlakten van de appartementen, duplexwoningen en stadsvilla’s lopen dan ook uiteen van ca. 80 tot ca. 250 m2. Werken en praktijk aan huis, parkeren onder de eigen woning en een blijvend uitzicht over het park richting het water zijn belangrijke kenmerken van het nieuwe plan. 
De Kroon van Alphen zal naar verwachting aan het begin van 2020 in verkoop worden gebracht. In september van dit jaar wordt het vergunningentraject opgestart. 

Voor meer informatie kunt u zich inschrijven op www.dekroonvanalphen.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.